Resor & Reseinspo

Jag älskar att resa, har över 40 länder på rese-CVt och nya tillkommer regelbundet. Att besöka så många länder som möjligt är inget självändamål dock – jag har många favoriter jag mer än gärna återvänder till.

Jag älskar att njuta av så många ställen i världen jag bara kan och tycker att jag alltid lär mig något nytt på vägen – som stället i sig såväl som om mig själv. Det där sista är nog något av det jag älskar mest med att resa. Jag tror att min inställning till livet, livet från den ljusa sidan, till stor del byggts upp just under mina resor.

Numera är de flesta resor med familjen, och jag är av inställningen att det går hur bra som helst att resa med små barn. Läs och se!
Fast sedan är det såklart härligt att ibland få möjligheten att lyxa med helger med bara maken eller tjejkompisarna också och sippa champagne snarare än att släpa pixiböcker och vällingflaskor över hela jorden och lite till. Omväxling förnöjer.

Reseinspo – under Reseinspo/Travelinspo i menyn ovan hittar du reportage och reseinspiration.
Resor – under Resor – Länder i menyn ovan hittar du inlägg från många av länderna/ställena jag besökt de senaste åren, kategoriserade på världsdel och land.

reseinspo

Större innan bloggens start 2008? Framför allt halvårsluffen själv i Asien 2000, utbytesstudenttiden i Melbourne, Australien 2001 (inklusive luff i Malaysia), ett gäng USA-resor och en massa mer. Det kanske jag uppdaterar om – någon gång.

10 Comments

 1. Pingback: Veckans reseblogg! | Lisa & livet från den ljusa sidan

 2. Pingback: Gästbloggare hos Resia – Reportage om Jordanien | Lisa & livet från den ljusa sidan

 3. Pingback: Är jag Årets Reseinspiratör? | Lisa & livet från den ljusa sidan

 4. Pingback: Årets Reseinspiratör – röstningen är igång! | Lisa & livet från den ljusa sidan

 5. Vad inspirerande du är 🙂 Så där borde jag ju också göra 🙂 Är också uppe i över 40 länder, men har främst fokuserat på de resorna jag gjort sen jag fick sonen, men ska nog börjar blogga lite mer om tidigare resor också 🙂 ha en fin dag, kram L

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, tack!
   Det är bara få tidigare resmål eller resor är gjorda från 2009 som är med i bloggen – innan det fanns den inte. Men ibland drömmer jag tillbaka till ställen jag var på innan… De sitter ju svetsade hårt i minnet och många har påverkat mig enormt och gjort mig till den jag är. Sånt kommer fram ibland. kram!

 6. Pingback: Reseinspo; Resa med barn – budorden | Lisa & livet från den ljusa sidan

 7. Felicia Kronholm Reply

  Hej, jag och min pojkvän ska ut och resa i februari 2 veckor. Vi funderar på Thailand eller Sri Lanka. Vi undrar vad man ska upptäcka på Sri lanka och vilka öar du tyckte om mest i Thailand. Jag har själv vart i Thailand 3 gånger men skulle ändå vilja ha lite tips. Du får jätte gärna maila mig. Kram Felicia

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Hej Felicia!
   Vilka öar i Thailand som är allra bäst är svårt att säga, det känns som att det ändras så otroligt snabbt. En ny resort kan förändra hela känslan på en ö.
   Jag drömmer mig allra mest tillbaka till Koh Lipe dock… Den ön är tillräckligt stor för att kännas som att det finns mycket att upptäcka och se, men ändå tillräckligt liten (och ligger tillräckligt off) för att ha kvar den genuina känslan.

   Läs gärna mer om Sri Lanka under taggen Sri Lanka – http://livetfrandenljusasidan.se/tag/sri-lanka/ .

   Ha en riktigt härlig resa!

Write A Comment