Ja. Det gjorde jag, för några veckor sedan.

Men, du älskar ju ditt jobb?

Ja, det gör jag. Har jag gjort. Precis hur mycket som helst. Jag har under många år befunnit mig i en av de allra mest spännande branscherna, på ett företag jag tror på både till det yttre (vad som erbjuds) och det inre (hur det görs), och jag har fått stretcha mig. Haft utmaningar, nått mål, jobbat med grymma människor, gjort saker bättre. Fått sträcka mig över alla nivåer – strategisk, taktisk, operativ – och ja hörrni. Vilken resa det varit. Jag har lärt mig massor, levererat grymt (faktiskt) och haft hur roligt som helst. Och, att jobba mycket eller ha hög press är inget jag är rädd för, och jag vill ha det så. Har alltid haft det så. Spännande och modiga företag motiverar och inspirerar mig, och även om press kan kännas mäktig så triggar den mig. Varje dag finns saker att uppnå, och att göra det tillsammans i en grupp – där jag i en stor kontext leder personer, och i andra sammanhang följer och styr utifrån beslut på annat håll – är en av mina stora motivationsfaktorer.

Jag har brunnit så mycket. Med konstant glöd och höga flammor, ungefär. Och så eskalerade mycket, och jag brann mer, och sedan mer, under en lång tid, och sedan… brann jag ut.

Så, jag blev färdig. Och att säga upp mig är nog det modigaste jag gjort (i jobbsammanhang).

Ibland måste man stänga ner något för att ge utrymme för något annat. Och, min situation har inte känts hållbar ett tag. Ett ganska långt tag, tror jag. För mig blev detta sättet att ta ansvar för mig själv (och de som behöver en fungerande jag, dvs min familj), och samtidigt öppna upp för något annat. Jag tar ansvar för min nutid och också min framtid. Det känns… stort.

Jag tittar framåt nu, men måste samtidigt vara i nuet och även balansera energinivåerna och vad det finns utrymme för. Det är en rätt svår balansgång. Det finns glöd kvar, jag är tack och lov inte på noll utan har identifierat och agerat i tid, men måste akta mig för att inte springa för fort för snart, eller att köra på i samma tempo i nuet. Jag måste värna glöden som finns kvar, det finns lite för stor risk att den slocknar helt och då är vägen framåt alldeles för lång. Det går inte, jag har inte råd med det.
Men, planen börjar bli rätt tydlig, och redan nu – några veckor efter mitt egentligen ofrånkomliga beslut – bubblar det starkt i mig kring det som kommer att komma.

Så, framtiden?

Om inget som är för attraktivt för att stänga dörren för dyker upp så står jag på egna ben om 2,5 månader. Jag kommer att fortsätta verka i den kontext där mina starka kvaliteter mest kommer till sin rätt, och där jag får just de där utmaningarna som jag triggas av. Så, det blir hyfsat samma lika. Men jag kommer att göra det på mina egna villkor, med mig själv som chef och förhoppningsvis spännande uppdragsgivare. Jag vet att jag har mycket att ge, till många spännande företag som finns där ute, i världen utanför dörrarna jag varit innanför i mer än 5 år. Jag titulerar mig senior consultant, tror nästa roll blir projektledare (men det finns tvister på det) och min profil på LinkedIn är uppdaterad.

Framtiden blir spännande, och den blir min.

45 Comments

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, extra kul kommentar!
   Är ingen fena på BI men annars är ju gengre osv helt rätt. Nästa gång? 🙂
   Tack för pepp!

 1. Lisa! Så BRA att du kunnat säga ifrån i tid om det varit för mycket. Viktigare än allt annat.
  Och herregud så spännande. Tycker att du är ascool.

  Lycka till – det kommer gå hur bra som helst för dig <3

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Åh, DU ÄR COOL!
   Tack snälla för en fin och insiktsfull kommentar. Kram!

 2. spännande! din arbetsglädje lyser mellan raderna. du har sagt upp dig från en utmaning, och tackat ja till en annan. det finns en tid för allt och den rätta tiden för detta är nu. lycka till – ser fram emot att följa detta!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack snälla för en fin kommentar.
   När jag läser det själv om och om igen – du vet, orden kom liksom bara – så tycker jag också det. Men anar också lite vemod. Så intressant…
   Och ja, det ligger mycket framför mig nu – som jag ser fram emot att ge utrymme!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, ja det är nog kanske rätt ord. Det och lyckönskningar – så jag tackar för båda!

 3. Häftigt, modigt men som det låter, även nödvändigt. Jag tror starkt på devisen att man bara ångrar det en inte gör, inte det en gör. Stort lycka till och skynda långsamt!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack snälla för en härligt peppig kommentar – värmer verkligen!

 4. Starka människa. Många gånger har jag frågat hur du gör Lisa, hur du får ihop livet. Nu vet jag, du lyssnar och sen agerar du. Kommer gå sjukt bra för dig och allt du tar i. Kör hårt!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Vilken fin kommentar <3
   Jag springer nog lite för snabbt ibland, och öppnar inte alltid upp så tydligt inåt. Men ibland så. Jag värnar om mitt driv såväl som förnuft. Tack!

 5. Så klokt Lisa! Modigt, ansvarsfullt och stort. Vilken spännande resa du har framför dig. KRAM!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja… det känns både modigt och spännande. Och allt annat. Tack fina du för pepp!

 6. Sååå modigt och sååååå rätt att lyssna på dig själv och agera i tid! Starkare än Bamse ju! STORT lycka till!!!! 🙂 🙂
  (Men jag hade ju hoppats hinna med en kaffe med dig på jobbet! 😉 )

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack tack tack snälla!
   Vi har ett par månader på oss och nu kan jag prioritera in både lång lunch och en kaffe eller två. Vi får se till att ses, SNART faktiskt!

 7. Wow, så härligt! Stort lycka till. Det kommer säkerligen att bli kanon. Jag gjorde samma resa för tio år sen och har inte ångrat det en sekund. Heja!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Så många som säger att de inte ångrar det… Och wow, 10 år! Mäktigt!
   Hur länge det blir för mig får vi se, jag ser fram emot erfarenheten oavsett om det blir kortare eller längre!

 8. Yay, så rätt gjort! Jag gjorde samma sak och är min egen sedan årsskiftet och det är definitivt det bästa beslut jag någonsin fattat. Lycka till, det kommer att bli fantastiskt!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Låter underbart att höra, HEJA dig och tack för pepp!

 9. Wow, vad spännande och inspirerande. Stort lycka till, ska bli kul att följa!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det lär komma mer här framöver, vid ett tillfälle eller två.
   Har inte pratat så mycket om mitt jobb här någonsin alls, men i kommande jobbliv så kan jag kanske det. 🙂

 10. Carolina Agneborg Reply

  Inspirerande inlägg – stort grattis till ditt beslut. Lycka till framöver!

 11. Grattis till ett klokt beslut. Å ena sidan. Sen blir jag arg också. För att tempot på alla arbetsplatser idag är sådant att människor tar slut och brinner ut. Det är ett sånt slöseri med mänskliga resurser. Att vi inte ska kunna få jobba lagom och må bra.
  Lycka till i ditt nya hållbarare liv.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack.
   Och ja… det är så sorgligt att det ska vara så. Och, till syvende och sist ligga på individen. Ja du vet ju.
   Vi får se till att aktivt leta det där som är lagom och bra, och hållbart. Tack för din kommentar!

 12. Pingback: Stories från september 2018 | Resa medvetet

 13. Starkt Lisa!
  Som sagt, man ångrar inte besluten man tar, bara de man inte tar! Och att våga ta stora beslut, det tyder på stor styrka. Många kramar och stort lycka till.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack snälla för pepp och fina ord.

Write A Comment