Igår efter jobbet åkte jag till Åre med två kompisar. Det var vid jul-nyår – i (åter igen) överväldigande känslor kring stället och skidåkningen som samtidigt var lite för begränsad pga många små barn – som jag starkt kände att jag behövde en kompishelg här. Jag bokade snabbt in en av de helger så vår lägenhet var tillgänglig och tajmingen funkade för familjen med två av mina närmaste vänner, och sedan dess har jag längtat. Den här veckan har längtan varit så stark så det riktigt pirrat i mig. Kanske stärktes pirret lite av att väderprognoserna visade massa snö under veckans vardagar och kallt, klart väder fram emot helgen. Det är pepp! Det, och en helg med vänner med att göra något av det bästa man vet.

Vi flög upp, vilket jag inte gillar alls och sin vana trogen blev det förseningar (alltså tåget har oförskämt dåligt rykte medan flygets förseningar verkar glömmas innan nästa resa bokats) och vi kom fram senare än tänkt efter en jobbig resa. Tacksam att vi åker tåg hem! (Den avgång som funkade med jobbdagen för resan upp var fullbokad)

Vi hann dock såklart med en middag på Werséns innan vi gick hem och jublade över varsina sovrum helt utan makar och barn (hehe, sorry Henke, inget personligt) och sov i över 8 timmar – innan vi gick upp och möttes av detta.

Så, det gör jag. Vi hörs mer på Instagram stories! In och hjälp mig där med skidklädsbeslut förresten!

9 Comments

 1. Ja, Åre visade verkligen upp riktigt fin skidåkning tidigare i veckan. Verkar inte vara sämre nu, snarare tvärtom! Härligt och välkommen upp (även om jag tycker att du kom några dagar för sent 😉 ).

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   TACK!
   Ja, hade verkligen supergärna varit med på Winter workation, men kunde inte motivera semesterdagarna helt. Nästa gång!

 2. Så hörligt igen:) wow!!! Jag fick oxå blodad tand flera veckan i Kroatien. Kollar skidresor t mars nu…. min nästa långledighet. Annars blir det mest resor t solen innan. Njut av Åre kram

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Mars är ju verkligen prime time på många ställen runt om i Sverige! Hoppas ni hittar något!

 3. Jag har ju aldrig varit i Åre. Drömmer fortfarande om det. Men tror kanske skidsystemet inte är större då…. Kopaonik passade perfekt för en barn familj med ett bar på 7 år som inte pkt skidor jätte mkt… han åkte ju flesta gången för knappa 2 år sedan.

  Men mysigt ställe, underbart väder å ja vi blev absolut sugna att åka dit igen! Jag hittade ju så billiga flygbiljetter för oss alla fyra och maten var väldigt prisvärd där oxå!

  Kram

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Mars är ju verkligen prime time på många ställen runt om i Sverige! Hoppas ni hittar något!

Write A Comment