Wow, vilken helg vi haft här i Stockholm (och för min del Nacka). I förra veckan kom snö som fått ligga kvar, och i helgen har det varit några minusgrader och helt gnistrande väder. Från varje pulkabacke har det hörts tjoande rop, och termosarna har varit välfyllda av varm choklad.

Inte för att vi hann med så mycket sådant, direkt. Jag har nästan haft ångest över hur lite vi lyckats vara ute, givet förutsättningarna. Det är inte helt lätt att få ihop alla barns agenda och rutiner, och den vars rutiner mest ruckas på under helgerna är Mejas. Hon har fått riktiga bryt ute både i lördags och idag, och jag har nästan blivit chockad att den så glada och härliga ungen som hon är 99,9% av tiden  kan förvandlas så enormt. Att vägra snowracer och vilja gå men inte orka, och inte ha lust alls att sitta i vagnen är bara inte… konstruktivt. 2-åringar, alltså… Ibland får man kämpa. På dagens promenad, som blev för bara mig, Henke och Meja då de stora barnen hade andra önskemål, slutade det med att jag lämnade de andra sista biten för att inte låta Mejas bryt förvandlas till en mental meltdown också hos mig.

Istället förlängde jag promenaden lite själv, och fick tid att knäppa av några bilder i farten. Det räcker rätt långt med “i farten” när världen är så här vacker. Alltså… jag älskar verkligen vintern (när den är såhär).

 

Jag hade inte behövt gå särskilt långt för de här vyerna egentligen. De är tagna i närheten av Långsjöns badplats bara några minuter hemifrån.

Förutom en hel massa idrottande (som varit kul, jag klagar inte på idrottshallshänget, denna helg 5 olika sådana… – det är det bästa jag vet) har våra kompisar som just kommit från Mauritius varit på besök. De var mer än nöjda med resa och destination, och jag lägger helt klart deras upplägg på minnet. Mauritius kan låta som en riktigt lyxdestination, men de hittade grymma biljetter genom flygstolar från TUI, som flyger direkt från Arlanda (12 timmar). Utöver det bokade de hotell själva, och bodde bra till helt “normalt” pris på ställen som hade rätt känsla – och var långt ifrån de stora lyxresorts man kan förknippa med ett ställe som Mauritius (vilka inte jag väljer om valet står mellan storskalig lyx och “känsla”). Helt klart ett riktigt attraktivt resmål med vackra stränder och en hel del att se och göra om man vill. Däremot är januari en lite knepig period då det är cyklonsäsong, men rekommenderas mest gör april – juni och september – december, medan cyklonsäsongen officiellt löper från 1 november till 15 maj. Våra vänner blev kvar flera dagar extra på grund av en stor cyklon som siktades just mot Mauritius, men bra varningssystem och rutiner finns – och i detta fall så drog den förbi en bit utanför så de klarade sig utan dramatik (förutom den stängda flygplatsen, vill säga).

Så, ungefär så gick denna helg till handlingarna. Hoppas ni haft en fin!

4 Comments

    • livetfrandenljusasidan.se Reply

      Verkligen – riktiga vintrar ÄGER.

      Haha, näeee.. tror fortfarande Guadeloupe leder. 🙂

Write A Comment