Det är packningsläge här hemma. Inledningen på en skidsäsong är ringrostig inte bara sett till skidåkningen, utan även packningen. Det är så mycket man ska ha med! Den här resan till Bad gastein och Salzburger Hof är dock fokus något helt annat; det är julbordet och hela matupplevelsen med det är stjärnkocken Fredrik Eriksson – mångfalt prisbelönt och som hade hedersuppdraget att komponera menyn på prins Carl-Philip och Sofias bröllop för något år sedan – som ligger bakom både den och den 5-rättersmiddag vi har framför oss på måndagen. Men, vi har prioriterat bort utflykten till julmarknaden i Salzburg för att få en dags skidåkning, så grejerna ska med. Här är en packningslista skidresa som jag lägger på minnet själv för alla kommande skidsemestrar:

I min packning på skidsemester:

Skidkläder Skidprylar                                                                                        
Skaljacka Ryggskydd
Tunn dunjacka (lager 2 om det är kallt ute) Pjäxor
Fleecetröja/ varm hoodie (lager 2 om det är mindre kallt) Skidglasögon + linser
Skidbyxor Skidhjälm
Mamelucker Skidor
Underställströjor Stavar
Underställsbyxor
Skidstrumpor Träningskläder
Buff Varma tights
Fleecefodrad träningsjacka
 Övrigt Träningsmössa
Tofflor Längdvantar
Necessär Träningstights
Träningslinnen
Sport-bh
Längdskidåkningsstrumpor

 

Ska du bo i stuga och leva stugliv? Du kommer bo i mjuka, sköna kläder – överpacka inte. Ta hellre med fler underställ så du kan glida omkring i det – det kan vara det bästa som finns. Ett par sköna byxor, en topp och en huvtröja – och gärna en poncho – är mysiga stugplagg.Tofflor är oumbärligt!
Ytterligare tips om du ska bo i stuga: Ta med ett kit med några maskindisktabletter, en liten flaska flytande diskmedel, disktrasa, kökshanddukar, handtvål, värmeljus. Det är perfekt att inte behöva köpa nya, fullstora förpackningar.
Väntas uteliv? En täckkjol är underskattat – perfekt över de flesta outfits. I övrigt kommer man långt med smycken, jag är hellre mer “lagom” klädd under fjällresor och har sådant som funkar till många situationer och klär upp mig mer genom festligare accessoarer.
Vanliga kläder
Den här gången åker jag i curlingkängor – ska jag till fjällen eller åker senare på året då det är mer snö tar jag rejälare Sorel-kängor. Till jacka tar jag min Norröna down parka, som har en avtagbar tunn dunjacka inuti som får fungera som lager två denna gång då det är få dagar och jag vill dra ner på packningen.

Jag har ett nytt underställ från Norröna; “Wool zip neck + Wool longs” (pressutskick). Älskar verkligen den glada färgen och att det är flerfärgat i orange och röda toner. Så snyggt! Det är i merinoull, vilket är grymt då det håller sig frächt längre än andra material.

Write A Comment