Det har gått en hel vecka sedan vi kom hem, och jag får säga att vi kämpat riktigt bra. Det var också de sista ord jag sa till Henke innan vi somnade – orimligt trötta – i fredags kväll efter den första hemmafredagen på väldigt länge för min del. Vi har alla klarat jetlagen bra men inte helt obemärkt. Vi var tillbaka i rätt dag- och nattider redan första natten, men det har varit klart mer rotation mellan husets sängplatser än vanligtvis. Jag är ingen fena på att sova med barn i sängen och föredrar det som vi vanligtvis har det – med barn i sina egna sängar – och har av den anledningen en klar backlog gällande sömnen, men det var egentligen inte det jag syftade till när jag sa att vi kämpat bra. För alltså, vilket drag det blir direkt igen… det är svårt att hänga med i vår vardag känns det som.

Inte för att helgerna är mycket lugnare, och samtidigt som jag tänker tillbaka på en skön helg på hemmaplan så ser jag också en med få inslag av riktig återhämtning. Det stora “problemet” är väl att vi har barn med mycket på agendorna och inte minst en (snart) 2-åring som inte är särskilt förtjust i film eller annat. Jag skulle utan tvekan nyttja iPad till “barnvakt” lite då och då.

Igår var jag på Allt för hälsan-mässan, och det var både kul och inspirerande som vanligt. Jag körde ett pass med fokus “träna lättare” med duktiga PT-Fia, inspirerades åter igen av Helena Olmås (som vi intervjuade i Att resa-podden för drygt ett år sedan), kollade in fina montrar och gillade GreatEarth’s allra bäst, shoppade krämer och böcker och blev åter igen sugen på att åka till Indien. Inte minst på retreat. När kommer det utrymmet finnas i mitt liv, tro? Dröm! Köpt iallafall boken ”I det sista regnet” som jag hört gott om. En resa börjar med inspiration och en dröm.

 

Sedan gick vi över till mat- och vinmässan, bytte gluten- och sockerfritt mot helt andra ingredienser och hem köptes galet goda croissanter med mandelkräm och hasselnötter, fint bröd och en massa korvar och ostar inför kvällen när några kompisar kom över på middag. Och så fick jag upp ögonen för Georgien, som tydligen ska ha en väldigt intressant matkultur. Hade ingen aning, och måste oavsett googla Georgien för alltså – det låter så spännande. Dit vill jag, tror jag! Bör jag vilja det, vet du?

Och så firade vi fars dag, förstås. Scones och träningskläder i paket, och så en dag med fullt ös igen.

Så, ungefär. Har du haft en fin helg?

Write A Comment