Google, eller alltså Internet – hur mycket tid kan man spendera där? Jag skulle behöva mycket mer tid, för det är så mycket som bubblar för mig nu (som vanligt). Just nu finns några saker som upptar mina googlingssökningar lite extra, och jag blandar högt och lågt, kortsiktigt och långsiktigt.
(Fast, det blev lite långt detta, så jag får dela upp det i två delar)

#1 Utflykter från kryssningsfartyg

Det är osannolika 3,5 veckor kvar tills vi åker till USA för några dagar i Miami följt av en kryssningsvecka i Karibien ihop med mina föräldrar (varav en är jubilaren som bjudit oss på detta) och min bror med familj. Förra gången vi åkte på kryssning var det bara familjen, och bokningen kom helt spontant i samband med ett jobbbyte – vilket också gjorde att vi åkte med i princip obefintlig planering. Den här gången har vi rutinen, och vill maxa vår kryssningsvecka. Förra gången var vår enda arrangerade utflykt en simtur med delfiner, men den här gången är jag redo att nyttja de välarrangerade utflykter som Royal Caribbean själva arrangerar. Snäppet dyrare och mer “slussas-med-turisthord”-känsla kanske, men samtidigt enkelt och lätt för att få större upplevelser. Jag tänker mycket på inte minst Jamaica, där jag vill se mer (och drömmer om inland och raftingadrenalin men inser att vi har en 2-åring i sällskap…), Mexicos spännande utflyktsmöjligheter (Mayaruiner kanske?) och någon båttur på Haiti, där den egna halvön/stranden RCCL har inte föll oss så mycket i smaken senast då den kändes väl konstgjord.
Har du något tips? 

#2 Mörkt golv

Vi är så sugna på att göra ett facelift på vårt mellanplan hemma i huset, dvs det som huserar vardagsrum, matrum och kök. Nu har vi bott i huset i tre år och det är fint och i bra skick, men vi känner att ett mörkt golv verkligen skulle vara ett enkelt sätt att höja känslan. Tidigare har vi tänkt att det kanske blir konstigt med trappen och den inbyggda bokhyllan i ek (som är original i vårt funkishus från tidigt 40-tal), men nu har vi tänkt om – snarare kommer det nog fram ännu mer, och går vi på en brunsvart färg bör det harmoniera. Slipa-olja (eller vad man nu gör) ekparketten är planen.

#3 Kök

Och okej då, i samband med ovan har tanken väckts att faktiskt göra något åt köket också. Det är helt okej idag, men storleken på frysen driver oss till vansinne – totalt underdimensionerad en familj om fem – och rätt små medel skulle kunna göra väldigt mycket.

Här ser ni (ungefär) hur det ser ut idag.

Vi vill helt ta bort överskåpen på sidan mot fönstret vid altanen, och ha en lång bänkskiva hela vägen. Kakel upp i tak, industrikänsla och bättre arbetsytor. En idag tom vägg – den mitt emot fönsterväggen kan man säga – skulle få husera kyl och frys i full storlek, och då gärna kyl i båda skåpens övre delar och frys nedtill. Helst skulle jag ha en mörkare känsla nedtill i köket, typ mörkgrått (har sett en från Marbodal som heter Vinga som är väldigt fin) – men det kanske inte passar med brunsvart golv? Skåpen vi har idag är bra, så det handlar om att komplettera, eventuellt byta lådfronter, byta bänkskiva, diskho och kakel. Givetvis ett rätt stort ingrepp men samtidigt inte hel köksrenovering.

#4 Test av elcyklar

Som jag läst test av elcyklar den senaste tiden! Nu är äntligen även Henke övertygad, och det innebär att det kommit önskemål om en cykel av annan än den dammodell jag sett framför mig. Jag är inte så noga på den fronten, och svänger således om från en dammodell av Ecoride Ambassador till en mer herr/unisex-modell som heter Ecoride Urban 8. Det får bli bra. Sedan jag senast skrev om elcyklar så har även den motion som regeringen lagt fram om skattelättnad blivit mer konkret. Den ska gälla cyklar från inköp 20 september i år, så ett köp nu med reacyklar pga höstsäsong ska ändå innebära att kunna få pengar tillbaka för momsen efter årsskiftet. Så bra!

Googling 5-8 kommer i nästa inlägg.

4 Comments

 1. Jag lägger oxå en massa tid på att googla, alltifrån cykel till sonen, ny resväska, hus, resor och en massa annat, det enda som hindrar att googla mer är tiden. Så härligt med kryssning. Underbara Mexico, passa på och uppleve Mayaruinerna, våra barn älskade det💛. Så kul att höra om Jamaica, vi har en resa bokad dit😀/ Pernilla

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Eller hur, finns alltid så mycket att googla på! Skulle dock ta ännu mer tid att t.ex leta efter saker i affärer. Haha.
   Åh, kul att höra om maya! Jag tror verkligen jag ska försöka hitta något sådant. Hur gamla var era barn då?
   Gillade det lilla av Jamaica vi såg senast och har verkligen sug på att se mer.

   • Våra barn var då 6 och 9 år ochvår vetgiriga sexåring älskade det. Innan resan hittade vi några barnböcker där vi läste om Maya-indianer, som vi alla tyckte var kul😀

    • livetfrandenljusasidan.se Reply

     Men åh vad kul, ska verkligen kolla vidare på det – både min snart 7 och min 9-åring är superintresserade av historia. Roades av tempel på Bali, religion, kultur… Så kul! Bra idé med bok innan!

Write A Comment