I januari i år var jag i Åre med ett gäng influencers – vi var  runt 30 personer som åkte med upp på workation – och många bidrog lite extra till konferensschemat genom att berätta om sådant de kan för oss andra. Eller, sånt vi kan, vill säga. Alla kan något lite extra och kan dela med sig av sin kunskap, och jag och Annika tog också en slot och berättade om ett år med podcast. Det finns såklart fler som går i tankar om att starta podcast och vi har lärt oss mycket på vägen, och så är det alltid intressant att prata om spridning och sponsring inom ramen för nya kanaler. Vi fick höra andra prata om SEO (sökordsoptimering på google) fotografering, införsäljning och partnerskap och annat, och inspirerande mountainbikecyklisten Elna Dahlstrand pratade om sitt område med att driva en väldigt nischad blogg (och hennes är också en av ganska få jag börjat följa till 100% efter konferensen). Att kanske inte vara den med allra flest läsare, men en som är stor – och inte minst har väldigt stor trovärdighet – inom sitt väldigt nischade område. Något hon pratade om var att drivas av passion, och det grep tag i mig lite extra.

För, det är just det jag gör också, och det är en passion som ligger bakom valet att ha min blogg nischad mot resor. För, ärligt talat – jag är en person med många intressen, som är ganska all in på det mesta just för att jag har så stor lust på livet, och skulle kunna vinkla åt olika håll. Låta olika delar av mina främsta intressen och drivkrafter i livet ha huvudfokus. Träning och hälsa. Familjen och kvalitet och livsglädje varje dag. Positivism och livsfilosofi. Hem och inredning. Karriär och livsdesign. Mat och dryck.

Men, resor är en passion starkare än de flesta andra, och nyfikenheten på livet och världen är en av mina största drivkrafter. Att se det vackra i min närhet såväl som att andas olikheter i helt andra delar av världen.

Det är därför.  

Jag kommer aldrig begränsa den här bloggen till resor enbart, för det hör för mig så starkt ihop med min syn på livet i stort. Det där lustfyllda, det aktiva och viljan att kanske inte göra varje dag till ett äventyr (även om det vore härligt) men att se det fina i varje dag. Se livet från den ljusa sidan, och att uppleva världen varje dag. Så det är så jag ser det, och så jag vill ha det här. Med resorna och äventyret som en röd tråd, men annat som kommer som små rosa förgreningar ut från den.

En gång läste jag i en grupp om en pressresa att det var att få åka på den för att det var “bra för att få något nytt att skriva om på bloggen”. Den dagen jag yppar något liknande kan ni väl be mig sluta blogga? För, jag drivs av passion och så vill jag att det ska fortsätta vara. Resa och uppleva världen – och älska det jag gör så mycket så att jag vill skriva ner det. Njuta av minnen i ord och bild, och med det förstärka min upplevelse ytterligare – och dela den med er.

Så. Oavsett vilka delar av bloggen du gillar mest, så hoppas jag att man kan känna min passion – för den är grunden till allt.

Tack Elna för inspirationen!

18 Comments

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det är ju just så det är – man får känna in det både mer och längre. Bästa kombon.
   Kram! <3

 1. Passion som drivkraft, den är enorm! Roligt att läsa att resa är den stora passionen men att de andra drivkrafterna också ska finnas med på bloggen. Jag själv tycker nog att det är mer intressant att läsa bloggar som blandar och man får en mer personlig bild om vem skribenten är. Ha de gott!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Jag tycker också det – och det känns ju härligt att skriva en blogg man tycker om att skriva, och möjligen läsa. 🙂

   Och ja – visst är den grym – passionen. Den kommer man långt på!

 2. Men ja Lisa, exakt så! Passion till att resa och till resmål man brinner för 🙂

 3. Så underbart att höra. Jag är också passionsdriven. Utan passion inget bra resultat, så visst lyser det igenom. Det är viktigt att ställa sig frågan emellanåt om man fortfarande är passionerad för det man gör, eller om det bara “rullar på”. Dessutom är passionen “gratis” bränsle – och det kommer man långt på.
  Det var härliga dagar i Åre där vi som drivs av passion fick mötas och umgås. 🙂
  Kram Sofia

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Eller hur är det den bästa bränsle som går att finna.

   Ja, åh, Åre-dagarna… Ren magi, var det. Kram!

 4. Pingback: När man reser och halkar efter hemma men vad som gör det värt det - Jennifer Sandström

 5. Word!
  Själv har jag just bokat mina två galnaste resor hittills och gått och myst med mig själv i flera dagar utan att blogga om det överhuvudtaget, för jag har bokat dem helt själv, helt privat och bara för att jag vill. Jag ska inte jobba, inte blogga (eller jo, men inte på uppdrag) inte guida, inte ha yoga, inte göra nånting annat än vara ledig och PEPPEN!!!!!! 🙂

 6. Pingback: Om att hitta sin nisch - och att justera den - Elna Dahlstrand

 7. Pingback: Reseåret och livsåret 2017 - del 1 av 3 -

 8. Pingback: En (podd-) konferens på Sigtunahöjden -

Write A Comment