Och så sitter jag här ännu en söndag och undrar ungefär vad som hände. Det är ju helt galet egentligen vad mycket man kan hinna på en helg! Efter att jag kommit hem från Karlstad igår så satte vi oss direkt i bilen och åkte ut på Värmdö och Siggesta gård. Det är en ytterst härlig gård som är en blandning av ladugård och herrgård – med restaurang, roligt för barnen och en massa saker som händer regelbundet vinter som sommar. Igår var det julmarknad, vilket var otroligt mysigt även om jag inte är varken särskilt svag för jul eller för handarbete så bättre besökare än undertecknad finns visserligen – men det var inte anledningen till den långa utflykten för oss. Vi hade siktet inställt på julbord, och inledde vårt tidiga julfirande med ett härligt eftermiddagsjulbord ihop med föräldrar, svärföräldrar och syskonfamilj. Så mysigt! Jag ska berätta lite mer om Siggesta gårds julbord imorgon – det är väl värt en utflykt! Snabbt kan sägas att det är Tyrols absoluta motsats, och ändå tyckte jag så otroligt mycket om båda. De har sina fördelar i det som gör de båda unikt – det ena storskalat med fantastiska delikatesser där inget saknas och det andra intimt med mindre utbud men där det som serveras är superbra. Som sagt, mer om det imorgon – men lite bilder från mysiga julmarknaden kan jag bjuda på så länge.

julbord-siggesta-gard-10-av-29 julbord-siggesta-gard-11-av-29 julbord-siggesta-gard-12-av-29

Kvällen vigdes åt glögg (där jag testade Morbergs variant “julglögg” som jag fick hem att testa – riktigt god) och barnen åt paketöppning. Mysigt för alla!

julbord-siggesta-gard-29-av-29julbord-siggesta-gard-23-av-29julbord-siggesta-gard-27-av-29

Idag har det varit handbollsträning, legobygge och födelsedagskalas på agendan, och sedan pressade jag mig själv till att åka till SATS för ett bra pass på kvällen. Jag visste ju att jag inte skulle ångra mig och som jag njöt! Jag körde överkroppspass med chins som huvudövning, och sedan hakade jag på ett pass Yoga for athletes. Det var första gången jag körde det. På plussidan konstaterar jag ett yogapass som verkligen var fysiskt, men jag saknade lite i det yogiga i yoga så att säga. Jag gillar äkta vara med fokus på andning och helhet, och som är det som gör att jag gillar yoga så mycket. Det var absolut ett pass jag kan tänka mig att gå på fler gånger, men inget jag kommer att anstränga mig extra för att pricka in. Men som jag längtar efter Bali-yoga nu! Jag ska verkligen försöka hitta mycket utrymme för det!

 

Write A Comment