Vår resa börjar landa. Semestern är godkänd och budgeten gjord, som alltid indelad i “boende“, “mat“, “övrigt“, “flyg” och “bil“. Det lutar åt att vi flyger till Miami och hyr en bil där. Åker söderut till Key West och sedan tillbaka norrut till Miami och Fort Lauderdale där kryssningsfartyget kastar loss för en vecka i den karibiska övärlden med några stopp (Haiti, Jamaica, Mexico på den kryss vi har siktet på just nu).

locator map of Jamaica

Karta. Svårigheten i att välja dock?! Nu lutar det åt västra Karibien men då missar vi små-öarna i öst. Och vice versa…

Florida har jag faktiskt aldrig varit till så det blir något nytt. Är det någon som varit i södra Florida? Vad har ni att rekommendera och vad kan vi lika gärna skippa? Vi har inte tänkt åka längre norrut för vi tycker inte att tiden räcker till riktigt. Eller jo förresten, Rapids water park 50 minuter norr om Fort Lauderdale skulle det vara roligt att besöka som barnens största grej. Däremot känns en liten roadtrip till Key West som en lika häftig upplevelse som Highway One på USAs västra kust och med en destination direkt från ens Bucket List.

Östkustens highway 1 – bild lånad härifrån.

Vi är hyfsat pepp för att lyckas få ihop denna resa, men ingenting är klart ännu.
Vi har kryssningspriser från hemsidan, och det är ärligt talat prisvärt jämförelsevis (även om allt givetvis innebär prioriteringar och sparande). Två veckor enligt ovan lär landa på ca 25% mer än en tvåveckors charter till Kanarieöarna. Imorgon ringer vi dock runt och hoppas på bekräftelse på priser och annat. Håll tummarna!

8 Comments

  1. Nej. Har aldrig varit där men tycker att det verkar som att ni gjort bra val. Du ringer och bokar? Är det resebyråer du ringer till? Blir det billigare än att boka på nätet?

    • Jag ringde för att kolla möjlighet till familjehytt, för det kunde inte bokas på nätet (de vill att man ska vara 5 pers då) – och så dubbelkolla lite om hytterna allmänt. Men det var samma pris så slutade med att jag bokade på nätet ändå.

  2. Tobago är att rekommendera känns väldigt oexploaterat. Men då kanske man ska stanna längre än ett kryssningsstopp. Maten är mkt prisvärd och du är typ ensam på stränderna känns det som. Barbados är som Karibiens gran kanaria. Trevligt, uppstyrt,mkt folk, dyrt. Gillade båda öarna.

    • Tack för tips!!!
      Slutade med att vi fick förhålla oss till fartygens avresedagar för att tajma med semester, flyg och annat – och det lär ju också bli lite speciellt att gå i land de dagar man gör det, är väl några tusen kryssare som väller ut som ett lämmeltåg kan jag tänka. 🙂

  3. Pingback: Reseinpo: Reseåret 2014 – alla resor och de bästa reseinspo-inläggen | Lisa & livet från den ljusa sidan

Write A Comment