Det här har jag tänkt på lite mer efter min resa till Indien. Vi flög med Lufthansa och maten var under all kritik. Den var inte bara otäck utan också i princip obefintlig. Vi åkte klockan 6 på morgonen och fick den flygningen till Frankfurt en liten (oätlig) macka. Flyget till Chennai pågick 10 – 21 och under den tiden fick vi en liten påse cashewnötter, lunch bestående av en fjärdedels kycklingfilé och lite ris samt en grönsallad och sedan en (oätlig) smörgås igen till ”middag”. När vi kom fram motsvarande 21 var klockan 01 på natten lokal tid. Det är helt galet! Ärligt talat så hade inget av det vi serverades gått att äta om man inte varit svinhungrig.

Såhär är det ofta på flygresor som ju också även ofta både inleds och avslutas av transport. Man får oftast bättre mat än ovan på flyg men det är verkligen inte bra. Mellanmål är söta, maten för lite och nej – vill man tänka lite på både hälsan och mättnaden gör man bäst i att själv komplettera.

Mina bästa mellanmål vid resor är keso och ägg. Keso för att förpackningarna är smidiga och det mättar bra, och för en resa på ett halvt dygn håller en ny keso fräschören. Ägg är geniala i sin egna naturliga förpackning skalet och är min absoluta favorit. Till Indien skrattade mina kollegor lätt åt mig när de såg mitt 6-pack ägg i autentisk kartong – ”du och dina ägg” typ, men innan vi var framme i Chennai hade jag försett två av dem med ägg och ingen skrattade då. Nötter är också bra men lite trixigt för man kan inte glömma att många har allergier.

Jag vill också slå ett slag för bra proteinbarer, ett gäng sådana i väskan inför en resa och situationer då du inte själv kan styra över din kost och du har mycket att vinna. Jag är sååå tacksam för att jag hade några barer (quest bar) med mig som jag kunde peta i mig på eftermiddagen när alternativet i konferensrummet var Maryland cookies. Enbart. Gör din research noga dock, de flesta är extremt sockriga och knappt bättre än de där kakorna.

Mellis i allmänt är en utmaning för mig, både att komma ihåg att få i mig och att ha tid att fixa med, men jag jobbar på det. Allt med fler moment än ungefär 1,5 går bort. Sa jag att jag lätt fastnar vid ett par ägg..? Koka på morgonen. Skala. Ät. Klart. Genialiskt.

20140328-125139.jpg Normalt inslag i min väska – träningsväska såväl som handbagage. Ett paket ägg med 1-4 kokta ägg.

20140328-125145.jpgNågra mellisar från veckan som gått. Längst ner till vänster överlägset vanligast. Smoothie godast, mango och mangoröra “bara bär” i chiapudding (kokosmjölk och chiafrön) ambitiösast, färdig keso med nötblandning i locket från jobbcaféet dyrast.

6 Comments

 1. Bra tips med Keson! Man får ta den genom securityn alltså? Ägg är verkligen genialt… lite trist att de luktar lite illa när man plockar fram dem bara.

  • Ja, en gång har jag visseligen fått fråga kring den “Eh… du äter den med sked?” men har aldrig blivit av med den iallafall.

   Ja, sant, det finns ju många som hatar ägg-lukt! Jag väljer att ignorera detta faktum. 🙂

 2. Kanonbra inlägg med många nyttiga tips!
  Vad käkar du på äggen? Salt?
  Vilka proteinbarer rekommenderar su?

  • Kul att du uppskattade tipsen.
   Jag käkar dem som de är när jag är på resande fot. Funkar det med.
   Quest bar är allra bäst till innehåll. Dock gillar jag smaken på Core Protein Bar mer, men de är något sötare (13% är något i överkant men pratar man nödfall är det okej tänker jag). Kolla här https://livetfrandenljusasidan.se/2013/11/12/proteinbarer-quest-och-core-protein-bar/ Sen är det proteinpulver i dem så det är ju en annan aspekt många bryr sig i (inte jag i just detta fall).
   Har även hört om NutriNick som innehåller mindre socker, och inget proteinpulver eller andra konstigheter.
   Obs att jag inte är någon expert inom detta dock!

 3. Ja du, flygplansmat. Jag hade stått och brett otaliga tunnbrödsrullar med skinka och andra godsaker för att slippa Norwegians trista mat. Men tror du att rullarna ligger kvar i vår kyl? Svar ja. Det blev en äcklig, svindyr, macka ändå – som barnen bara skakade på huvudet åt. Borde såklart tagit med några ägg också, fast de hade väl också legat kvar i kylen… kram

Write A Comment