En väldigt linjär helg

När jag var i Indien fick jag lära mig en massa ytterligare nytt om de kulturella skillnaderna mellan svenskar och indier. Bland annat att vi i Sverige är ett ”low-context”-land medan Indien är ett ”high-context”. I kort betyder det att det finns få saker som sägs mellan raderna utan vi är mer direkta och raka, medans det finns mycket mer som vävs in i de indiska svaren. Det ligger mycket mer bakom ett indiskt svar än det som bara sägs. Intressant. Och väldigt viktigt att vara medveten om när man jobbar så.

En annan reflektion är att Sverige är ”linjära”. Man timeboxar liksom in allt så det finns alltid en ordning och finns det bara några timmar att spela med så får man rum med mycket för att man gör saker i ordning. Så fungerar inte indier, händer det något en dag så är det just det som händer.
Jag är nog linjär på ett sätt som inte bara är normal-svenskt utan extremt. Man får ju plats med hur mycket som helst med lite planering och jag gillar när det är så. Den här helgen är inget undantag.

Igår hämtades barn och sedan åkte vi till Sjöstan där det vankades kompismiddag. Lite handling på vägen, vi stod för snacks/förrättsplock. Väldigt trevlig kväll som avslutades i lagom tid, fredagströtta var vi allihopa.
Idag inledde jag sedan med ett grymt pass med MissAgda. Vi fokuserade på chins och så tränade jag armgång. Det var en utmärkt version av sådan på Aspuddens skolas skolgård, för det var smalare stång och närmre mellan stegen. Jag trodde mig inte kunna (pga att jag är van vid Årstavikens utegym) och inledde svagt för att sedan öka i både självförtroende och därmed prestation. Jag är sugen på att cykla dit igen redan imorgon för att gå mer. Haha! 🙂

20140412-170710.jpgOch så hann vi även med en massa ben, core och puls. Förstås.

Sen åkte vi till Sundbyberg för att fira farfarns halvjämna födelsedag. Brunch på Parkliv i Marabouparken (galet god tallrik för mig – friterat ägg, manchego-ost, sallad, lax och pepparotskräm), strosa och leka i lekpark (och världens piggaste nyblivna halvpensionär drog några repor på barnbarnets sparkcykel, haha), bowling, strosa mera, handla och så hem för middag.

20140412-170659.jpg

Så med det fortsätter kvällen och helgen. Imorgon är en spännande dag med visning och grejer. Håhåjaja.