Aktivera skulderbladen. Som Clara.

Jag är fortfarande förkyld som attan och bland det mest irriterande med det är att inte få träna. Jag hatar den känslan. Däremot är jag inte fullt lika matt i kroppen idag (än) så jag gjorde en liten liten liten försiktig cirkel för musklerna mellan skulderbladen idag. Clara tipsar ofta om rörlighets– och aktiveringsövningar och har kört ett gäng utmaningar i den riktningen.

Cirkeln jag gjorde idag är alltså denna (i länken finns även youtube-klipp). Tänk vad mycket man kan göra bara med ett litet gummiband – jag känner verkligen hur jag kom åt de där små musklerna och blev riktigt trött i dem. Perfekt som en aktiv liten paus under dagen eller som del av ett större pass.
Gummibandet är en liten specialare som Henke fått i något jobbsammanhang. Bra grej.

20140122-150553.jpg
Riktigt ser hur skulderbladen drar ihop sig!

10 av varje övning, 5 varv

1) Aktivering med raka armar (ut så långt man kan framåt, dra ut i sidled)
– 10 med handflator ner
– 10 med handflator upp
2) Håll överarmarna tight mot kroppen och armarna rakt ut framåt. Dra ut i sidled
– 10 med handflator ner
– 10 med handflator upp
3) Ha armbågarna på ett bord så att händerna kommer i ögonhöjd, dra ut i sidled
– 10 med handflator ner
– 10 med handflator upp
4) Håll armarna över huvudet, dra ned i sidled bakom huvudet

Med gummibandet följde en lapp med inspiration till fler övningar. Släng ner gummibandet i resväskan nästa weekendresa vettja… (det gör jag idag faktiskt – något litet tabatapass ska jag väl kunna klämma in under helgen och då lär jag inte vilja köra benövningar misstänker jag – de får sitt i backen).

20140122-150821.jpg

Det skulle kunna bli träningsvärk av dagens cirkel, ovanliga muskler och så. Träningsvärk hade jag också efter passet med Jesse i söndags, det märktes att jag la på mer vikt än vanligt. Annars är det numera bara innebandyn i söndags jag har kvar sviter ifrån… Helt sjukt det där skottet! Jag har inte särskilt lätt att få blåmärken och att det går hål av ett skott har jag aldrig varit med om innan. Crazy.

20140122-151829.jpg
Innanlår, innebandyboll.