Årskrönika 2010

Det har blivit tradition att summera året i en krönika. Mastiga blir de, men vi pratar ju om ett helt år! Här kommer iallafall årskrönikan för 2010.
2008 finns här och 2009 (kortvariant) här.

Januari
Månaden inleds i Thailand, där vi varit sedan före julafton. Vi firar nyår på Koh Lanta, och åker sedan vidare till Koh Kho Khao följt av Bangtao, och på det sista stället ansluter våra familjer. Hela resan är helt fantastisk, och vi njuter till fullo.
Stella är en 1½-åring med många ord som bubblar, totalt orädd men rejält mammig.
I slutet av månaden kommer vi hem till ett ovanligt vintrigt Stockholm och Sverige. Där väntar dagisstart för Stella – vilket går hur bra som helst och det tar inte många dagar innan hon är ett fullfjädrat dagisbarn.

Februari
Den nya vardagen med jobb för båda föräldrarna och dagis för Stella börjar sätta sig. För min del innebär det en krasch i ”är det såhär det ska vara” och en oro i hur sjutton man ska kunna vara en helt bra mamma och helt bra anställd på samma gång, både i funderingar och upplevelser kring VAB och hur man får ihop de där 40 timmarna i veckan. Som konsult dessutom. Jag landar i det någon månad senare… och är glad att jag för första gången lär mig säga Nej. Det gör mig till en bättre person på jobbet i långa loppet, tro’t eller ej.
Vi åker till Dalarna i princip varenda helg för att åka slalom, och njuter av Romme Alpin och vinterväder.
Bugaboon säljs mycket framgångsrikt efter många frustrerade tankar kring den vagnen, och en Mountain Buggy Swift inhandlas. Love it! Och den funkar ju faktiskt i snö också 🙂 – för ja, Kung Bore fortsätter minst sagt hålla landet i sitt grepp och det är allmänt snökaos hela tiden.
Vi börjar fundera på om det kanske kan tänkas vara läge att tänka syskon åt Stella. Men vågar man verkligen?

 

Mars
Vi åker på vår första längre resa utan barn sedan vi fick barn, då vi beger oss till italienska alperna och Courmayeur med fyra vänner. Har en fantastisk weekend med skidåkning, god mat och dryck och härligt umgänge, medan Stella har några fina dagar hemma med sina farföräldrar.
Vårvintern börjar infinna sig, vi gör en mysig utflykt till Utö, och i slutet av månaden går Stella för första gången till dagis utan vinteroverall. Med andra ord så går en lång och uppskattat vintrig vinter mot sitt slut, men aldrig har takdroppet varit så välkommet!
Vi börjar åter spana på nya boenden, och förvånas av ett plus på stickan – men landar snabbt i att syskon känns helt rätt, och vad roligt att det bara kommer skilja två kalenderår på Stella och syskonet!
Stella pratar i treordsmeningar, är allmänt mysig och det enda molnet på himlen är att hon är lite puttig av sig på dagis.



 

April
Missfallet kom tidigt men gör ändå ont i själ och hjärta. Fast visst är det bryt ihop och kom igen man säger? Och egentligen gick det ju för lätt, eller?
Vi åker till Vemdalen och firar en genomhärlig påsk med mina föräldrar. Har en helt grym weekend med fantastisk skidåkning som faller mig i smaken till 100%, och Stella gör premiär på slalomskidor 20 månader gammal.
Våren gör sitt intåg på riktigt, jag firar av två blivande brudar rejält med massa skojigheter på deras respektive möhippor. Sista helgen i månaden är det konferens med jobbet i skärgården. Har en rolig helg jobbmässigt, äter god mat och njuter goda viner, men känner mig väldigt trött och går och lägger mig efter middagen istället för att som vanligt hänga med på dansgolvet. Konstigt.
Eller inte. Att jag är gravid är anledningen, och av många anledningar förvånar det ännu mer den här gången. Kroppen är bra konstig. Och fantastisk. Vi hinner faktiskt kanske få en 2010-a! Om vi vågar hoppas igen?!
Vi åker till Småland och firar sista april med att jobba med nybyggda stugan som vi hoppas kunna njuta ordentligt av senare under året.

 

Maj
Nytt resesug smyger sig på, och vi är mentalt på väg till New York och styr upp kring det – när ett askmoln över Island gör att flygtrafik ställs in över hela världen, och grekisk ekonomi gör att dollarn stiger och ställer planerna på ända.
En historisk match äger rum i Superettan då Brage möter Bajen på söderstadion, och att Brage dessutom vinner känns än mer historiskt och är något vi aldrig kommer glömma. På gott och ont. 😉
V&M blir äkta makar i Dalsland vilket föranleder en riktig roadtrip, och en helg senare är det D&L’s tur i Stockholm. Älska bröllop!
Stockholm blir riktigt varmt i slutet av månaden, och småkusinerna som hälsar på gör badpremiär för året i Trekanten.
Vi åker till Berlin med våra vänner J&M och Stella får haka på. Hon gör det med den äran, sover stabilt och bra såväl dag som kväll så vi kan njuta stan utan allt för mycket ändrade planer pga en snart-tvååring i sällskapet. Härlig weekendresa!

 

Juni
Sommaren är här, och jag längtar verkligen efter semester efter en vår som inte varit på topp jobbmässigt. Avslutar mitt uppdrag hos kunden med att byta lokaler och på ett sätt uppdragsgivare under min sista månad. Det roligaste där är att se alla fina båtar som anländer staden till kronprinsessans bröllop – månadens happening i Stockholm, även om vi generellt tycker att världshappeningen fotbolls-VM i Sydafrika är intressantare.
Vi firar trevlig, ganska lugn och framför allt solig och varm midsommar hos L&J på deras lantställe i skärgården med 3 andra par/familjer.
Stella får svinkoppor, vilket innebär att checka ut från jobbet lite tidigare och VAB-a sista dagarna – något som föranleder en tidigare resa till Dalarna där det bjuds på underbart sommarväder och häng i sommarstugan. Ah, sommar!

 

Juli
Givetvis inleds sommaren med Peace&Love – bästa, bästa musikfestivalen. Och givetvis är vädret helt fantastiskt! Vi njuter trevligt häng med alla vännerna – hemmavännerna såväl som tillresta, och upplever många magiska stunder med Jay Z i topp. Helt helt helt fantastiskt rakt igenom!
Vi hittar en lägenhet med konstigt säljdatum – mitt i sommaren – och gör ett försök att haffa den innan visning. Ett försök som går hem, och jag åker från stugan och Dalarna till Stockholm en kväll för att skriva kontrakt på vårt nya boende – en 5a i ett av grannhusen.
Lin hippas på Sandhamn under festligaste former i underbart väder, vi hänger sedan mer i skärgården då vi kajak-ar till Fejan med några vänner och bor över.
AC’n i bilen pajar lagom tills vi sätter oss i 35-gradig värme för att åka till Halmstad. Vädret som hittils varit galet bra svalnar till sig lite, men vi har det ändå bra i Halmstad där vi också får många trevliga besök, och på avstickare till Båstad och weekend i Köpenhamn med vännerna J&M och M&L.
Stella fyller 2, är ljuvlig och sprudlande, energisk och pratsam, leker mer själv och roll-lekar men helst med andra barn och då helst äldre, och slutar med blöja. 
Åker vidare till Dalarna och avslutar semestern i ett något regnigare Dalarna.

 

Augusti
Åter i Stockholm, där fokus blir lägenhetsförsäljning. Tar en tur ToR Västergötland och Kinnekulle för bröllop.
Jag börjar jobba lite tidigare för att hoppa på ett uppdrag på samma kund som i våras, men i en helt annan roll. Det är fullt ös från början, och även om pressen är enorm så trivs jag toppen från början.
Vi gör stora ultraljudet och väljer att inte kolla vad bebisen har för kön. Allt ser dock bra ut, och vi blir lite tidigarelagda från 28 till 26 december.
Vi njuter en sista varm period hemma på Kajen, och antalet bad nedanför huset är många – livskvalitet, och vi är så glada att vi ska bo kvar i området! Vår lägenhets säljs med bästa tänkbara resultat och vi bokar en resa till New York.
Stella får en kusin i efterlängtade lille Gustav. 
H drar till Island med killkompisarna och jag och Stella har grymma mor-dotterdagar ihop.

 

September
Stella börjar på pyttedans och älskar det, lugnar ner sig rejält i humöret och visar sig mogen och omtänksam på dagis såväl som hemma – puttningarna är i princip ett minne blott.
Bestämmer oss för att inte satsa på någon syskonvagn, utan köper en Bugaboo Bee som komplement.
Finaste vännerna J&L gifter sig på Söder och det blir en enormt festlig tillställning med alla rätt.
Jag och H firar 10 år tillsammans. Vi packar lägenhet och köper nytt och har mycket fokus på vår flytt – som går av stapeln i mitten av månaden.
Vi har val i Sverige, högersidan fortsätter regera men Sverigedemokraterna gör sitt intåg i riksdagen och därmed känns valresultatet mest bara sorgligt.

 

Oktober
Inleder månaden med att åka till Tyskland och Moseldalen på både nyttig och rolig konferens med jobbet, och hemma lämnar H över vår gamla lägenhet till våra köpare.
Helgen därpå åker jag och H till New York för några ensamdagar. Shoppar, äter gott, umgås i form av glassigt parliv och njuter världens bästa stad som vi saknat så. H är sedan kvar för jobb och jag landar i vardagen hemma hos en saknad tjej som är sjuk. Det blir en dags VAB – vilket med facit i hand visar sig vara höstens enda (!!!) VAB-dag – helt otroligt!
Jag går in i vecka 30 och helt plötsligt känner jag mig faktiskt gravid på riktigt. 🙂 Börjar handla lite smått till bebisen, och Stella blir stor i samma veva och byter från spjälsäng till stor säng och börjar prata känslor.
Jag jobbar väldigt, väldigt hårt och åker till Borlänge för att festa i brudklänningen och umgås, när H åker till New York ytterligare en jobbsväng. Och träffar Bill Clinton.

 

November
Jag som slutat träna på SATS sedan några veckor börjar på gravidpilates. Om jag nu fattade mitt gravidtillstånd runt vecka 30 så är det nu runt 34-35 jag börjar känna mig höggravid. Jobbar hårt liksom resten av hösten, och allt snurrar på. Vid sidan av jobbet är det mycket lägenhetsfix och bebisfix som gäller. Jag blir sjuk en sväng, kanske kroppen som fattar bättre än jag själv att tempot är lite för högt.
Lyckas efter många om och men leverera projektet sista helgen i november, men kan inte sluta som tänkt utan får förlänga mitt uppdrag en bit in i december.
Kylan kommer tidigt i år, och det är snö i Stockholm redan i mitten av månaden.
H opererar ögonen och kastar linserna, stort!

 

December
Gör mina två sista jobbveckor från kontoret i stan, vilket är skönt även om det är betydligt mer än jag tänkt mig. När det väl är färdigjobbat kraschar jag i princip, allt är och har varit mycket och jag är trött så trött. Resten av december får bli en månad av återhämtning, vila och väntan. Blandat med ganska mycket ”passa på” – för i början men bebis blir man begränsad, så bio och restaurangnyheter tillhör återkommande inslag. Julstämningen är dock på topp detta år, med luciapremiär på dagis och både tid och lust att mysa till det hemma – och med enorma snömängder i hela landet. Vi både tror och hoppas på bebis före jul, men icke. Julen firas hemma med H’s familj, och är lugn men mycket mysig. BF-datumet 26/12 passeras utan att något hänt, …. men på natten mellan den 28e och 29e smyger värkar sig på och knappt 4 timmar senare anländer Max. Så väkommen, och årets höjdpunkt två dagar före nyårsafton!