Jag blev taggad i en bild, med avsändare Kilroy Norge – om “Tripophobia”. (Den bild med text som var ursprunget har jag gjort om till en egen nedan)

tripophobia

Hehe. Fyndigt?

Tripophobia

Stavar man med Y istället så är det tydligen en fobi som finns – en för hål. Det känns ju klart relaterat – att ha noll resor planerade skulle tveklöst kännas som stora hålrum.

Jag har länge hävdat att jag mår som bäst när jag har tre resor inplanerade. Det behöver inte vara på kort sikt och alla resor behöver inte vara långa, men planerna ska finnas där.

Har du samma känsla? Lider du av tripophobia?

Jag har en riktigt fin resehöst framför mig, efter en lång Sverigesommar och faktiskt rätt lugnt resande under en ganska lång period (för att vara mig).

Mina kommande resor som är planerade är:

1. Dresden, Tyskland

Om så lite som två veckor åker jag och Annika till Dresden i Tyskland för poddjobb. Fokus för resan är secondary cities och aktivt resande. Vi ska alltså utforska Dresden som destination samt vandra i vacker natur nära Dresden – naturområdet Sächsische Schweiz (kolla bild-google… Ja tack!).

2. Edinburgh, Skottland

I slutet av september åker jag, Henke, barnen och mina föräldrar till Edinburgh i Skottland. Det är en riktig drömresa, som blir verklighet tack vare att jag och min bror med familjer gav resan i 70-årspresent till pappa. Win-win, så att säga. Här har jag skrivit lite mer om våra planer för en weekend i Edinburgh.

3. Guadeloupe, Karibien

I november kommer sedan årets riktigt stora resa – då vi på höstlovet åker till Guadeloupe med familjen. Jag är så pepp på detta! Varför vi valt att resa till Guadeloupe kan du läsa här.

Jag hoppas också att vi lyckas klämma in en helg i Åre bara jag och Henke i oktober… det skulle onekligen komplettera upplägget ovan – som redan känns som en riktig drömhöst i resväg – på ett grymt sätt.

Har du några planerade resor under hösten?

21 Comments

 1. Åh vad intressant att dina egna “studier” visar att exakt 3 resor är bäst. Så har du fler blir du stressad? Jag har de senaste månaderna testa mig själv om det är möjligt med för mycket resor och planer för mig och ja faktiskt. Jag har helt klart hittat min gräns under våren och sommaren. Nu har jag 4 resor planerade och det känns som lite för många. Kanske lugnet infinner sig efter helgen då jag bara har 3 kvar?
  Jag har varit på andra sidan gränsen från Sächsische Schweiz, i Bohemian Switzerland. Väldigt fint.

 2. Jag har bara en resa planerad faktiskt, men vilken resa sen, första gången i New York över min födelsedag i slutet av september väntar. 🙂 Ser fram emot det jättemycket och har redan lyssnat på ert New York avsnitt igen. Blir att lusläsa bloggen snart med. 🙂

  Men wow med Tysklandsresan, verkar superkul ju!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Alltså har man New York så behövs inget mer. Haha.
   Ja, du får läsa runt lite – vet inte exakt hur mycket som hamnat här faktiskt men lite finns säkerligen.

   Ha en ljuvlig NY-resa – värd att längta efter!

 3. Jag har två resor inplanerade, Jordanien i oktober och spahelg i Litauen i november. Brukar ta det lite lugnare på resfronten på hösten och köra i gång i februari i stället. Nästa år siktar vi dock på resa till Kina först i april och kommer kanske att behöva boka flygbiljett i höst om jag hittar något fynd. Så ja, jag lider definitivt av tripophobia 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Åååååh JORDANIEN! Älskadeälskadeälskade det!

   Låter som att du har fina planer framför dig. För mig börjar vinter och vårvintern bli knepig med tanke på att vi fokuserar så mycket på skidåkningen nuförtiden… så höstarna är viktiga, liksom våren – tills svensk försommar tar vid. Rese-utrymmena blir färre?! Så svårt.

   Kina låter grymt! Och ja, såna långresor är det värt att boka lång tid i förväg.

 4. Vilka spännande resor du har inplanerade! 🙂 Att inte ha någon resa inplanerad är lite trist, men kanske ingen fobi 😉 Just nu fortsätter vi resa fram till den första september. Har några resor inplanerade i höst oxå, då det blir nog tillräckligt 😉

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det är en kul mix känner jag!

   Ni behöver ju inte ha så mycket planerat med tanke på vilket maxat nuläge ni har… 🙂

 5. Har ingen resa inplanerad till hösten men däremot har jag en resa bokad och betald till i maj nästa år då jag åker till Kanada, det blir 10 dagar och kommer besöka Toronto, Niagarafallen och besöka några kompisar i olika städer i Ontario. Kommer spendera dagarna med min kanadensiska kompis som jag också kommer att bo hos.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Men åh vilken DRÖM!! Det låter helt magiskt! Och… det är en sån resa som kräver mycket förberedelse, läsa på osv. Så den kan man njuta av länge innan också, tänker jag.

   • Ja Kanada har varit ett drömresemål för mig länge och nu förhoppningsvis om inget oförutsett händer så blir det äntligen av. Jag har köpt en guidebok över Toronto, läst mycket på internet, ordnat med inresetillstånd osv, jag njuter redan nu och längtar oerhört mycket och har börjat nedräkningen, just nu är det 9 månader kvar.

 6. Tre här också, 2 av dem är fasligt lika dina. Tyskland uppenbart så, men också en vecka Skottland igen för att hälsa på min syster. Längtar ihjäl mig.

 7. Har två planerade så måste genast boka en tredje. Försöker bestämma vart jag vill i vinter, så många val så lite tid 😀

 8. Känner verkligen igen mig och har just nu bara en resa inbokad, känns som för lite på alla sätt men min höst är lite för oklar för att jag ska kunna spika något. Det brukar ge sig och Sverige finns ju alltid att uppleva 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Känner jag dig rätt kommer du landa på mer än tillräckligt tids nog… 🙂

 9. Så jävla egocentrerad kommentar – skärpning!
  Så kul med dina resor inte minst Dresden. Min systers man har bott där i 6 år och hon överraskade honom med en resa tillbaka dit på hans 30-årsdag. Blir kul att läsa om det ur ert perspektiv.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, det är helt okej såklart OCH jag frågade ju! 🙂

   Ja, jag vet inte riktigt vad jag kommer tycka – jag gillar Tyskland och har varit där en hel del. Dock mer i jobbjobb än se-och-uppleva, så detta blir annat. Och det ser jag fram emot!

Write A Comment