Jag hade tänkt bjuda på en weekendguide denna helg till ära, men då jag inte hunnit riktigt klart med den bland allt annat som tar upp min tid så får ni en traditionell fredagslista istället.

 

Vad ska du göra idag, Lisa?

Jag ska njuta av att vara hemma, av att det är vår och av att bo i ett hus jag älskar så himla mycket. Det känns länge sedan vi var här, efter påskhelgerna borta så det ska bli så skönt! Vår planerade middag blev tyvärr inställd, så det blir en traditionell fredagsmys med familjen.

På lördag och söndag då?

Sa jag att jag njuter av att vi ska vara hemma? Well, den känslan hänger kvar resten av helgen. Vi kommer visserligen hänga vid diverse planer, inte minst då Stellas fotbollssäsong drar igång ordentligt med cup lördag och söndag (och åh som jag hoppas att hon kan få samma känsla för fotbollen i år som hon denna vinter fått med handbollen…), men hemma tänker jag både att det ska bli tid med fix och att bara sitta i ett hörn med en kaffe i handen. Jag skulle gärna hinna med ett träningspass också – kanske damma av mountainbiken som stått i vintervila – men det känns kanske inte högst prioriterat. Denna vecka har jag cyklat fyra dagar och tränat två riktigt bra pass, så jag tänker inte lägga all tid och energi jag har på att klämma in ett pass. Men kanske!

Vill du tipsa om något särskilt kanske?

Vet ni, jag brukar ju mest tipsa om roliga saker att göra och intressanta saker att läsa, men eftersom jag själv har ett helt annat behov och fokus denna helg tänker jag dela med mig av det även till er – att bara vara. Om man känner att det känns rätt, vill säga. Annika tipsade om detta fina inlägg hos Moa, och jag är inte världsbäst på baravara-ndet utan bättre på görandet, men det är något bra att påminna om. Det ska inte krävas utbrändheten för att förstå att paus och inåt behövs.

Vad har varit bäst med veckan?

Att jag haft en bra jobbvecka trots att jag såklart ligger lite efter efter påsklovet, att mina resplaner (jobb) till Indien börjar falla på plats och att jag äntligen fått klart med alla steg som leder till visum och fått in ansökan. Phew! Jag har också sådan pepp inför att Max fotbollssäsong drar igång på måndag – och igår hade vi tränarmöte vilket kändes super. Förutom det så har mina barn varit ovanligt gulliga och härliga, i princip rakt igenom.

Men har verkligen allting varit bra?

Alltså.. denna vecka tror jag att jag säger ja? Vad gäller mitt liv i lite mikro, vill säga. I makro så har jag följt turerna kring Svenska akademin, och tar utan tvekan på mig en (teoretisk) knytblus idag. Den bästa läsningen i ämnet som jag snubblat över är denna krönika hos ST. Läsvärd.

Vad har du lyssnat mest på de senaste dagarna?

Efter påsklovet utan transportcykling har jag haft flera poddar att lyssna ikapp på – älskar när jag har nya avsnitt av Träningspodden framför allt att lyssna på. De ligger fortfarande i topp bland mina poddar. De jag varierar med är Skäringer & Mannheimer (som jag tröttnar på emellanåt pga ältandet) och… eh, jag har för få jag fastnat för på lager? Tipsa!

Vitsippor? Well, tagna 28 april 2015 – tänk att vi snart är där!

Så, nu fredagskväll med kidsen. Ha en fin helg!

10 Comments

 1. Kalle och Britas I nöd och lyft är den enda pod jag lyssnar på samtliga avsnitt av. Så tips på den om du inte redan testat.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Men just det, det skulle ju verkligen kunna vara något! Gillar båda, följt många av Kalles program och följer Brita på instagram. Tack för tips!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Just ja – inte lyssnat på dem på flera år. Bra tips, tack!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Intressant – har lyssnat på ett avsnitt på tips, men kanske finns fler jag ska ge mig på.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Så lustigt det där att man njuter SÅ av att vara borta -men sen älskar när man får vara hemma och inte ta sig ungefär någonstans. Haha.

 2. Låter som en mysig vecka. Jag lyssnar inte på poddar. Bara någong gång då och då och då blir det En underbar pod med Clara och Erica. 🙂 De blandar högt och lågt och är väldigt personliga.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Jag gillar verkligen Clara så jag borde verkligen lyssna på dem. Tack för tips!

Write A Comment