Var det en rubrik som fick dig att haja till? Lade du några direkta värderingar och tankar kring den? Hann du kanske tänka att jag ska svälta mig en vecka, göra en ”hälsosam” detox för att rensa ur? Svaret på det är nej. Jag tror inte på svältperioder av detoxvariant, för jag tror mer på att byta ut mot bättre saker än att ta bort ungefär allt och bara ta in grönsaker, och sånt. Jag kan förvisso tänka att ”kickstarter” kan ha en bra effekt ibland, eller gjorde för numera rätt länge sen. Nuförtiden har jag inte tid att tänka i de banorna eller energi att slösa på att tänka på – eller anstränga mig för att försöka att inte tänka på – mat. Varken tid eller lust, för den delen.

Den här hälsoveckan har snarare att fokus att få tillfälle att tänka efter lite. Kanske göra något som känns som hälsa för en själv? Träna på sin löpteknik, äta på ett sätt man tycker känns bra, lägga in inslag av meditation eller… vad det nu än är man själv vill ha. Däremot är det gemensamma att jag – och de andra deltagarna – börjar varje morgon med meditation under ledning och ett yogapass. Varje morgon hela veckan. 06.10.

Jag är den kanske allra mest morgontrötta person jag känner, så den här utmaningen kanske inte känns så utmanande för alla, men för mig är den långt utanför bekvämlighetszon. Uppstigning 05.45 varje dag i en vecka för att gå till yogastudion i kvarteret där fantastiska J guidar oss genom morgonens första timmar – det är något alldeles extra för mig.

I våras när tillfälle gavs till en vecka med morgonyoga så hakade jag inte på, då jag då kände inte hade samma kontroll över min egen sömn. Då kunde Meja fortfarande ha dåliga nätter ibland, så det var inte värt. För, någonstans går ändå sömn först. Jag har svårt att känna hälsa om jag inte sover tillräckligt. Tillräckligt sover jag kanske inte nu heller, trots stabila barn, men jag har iallafall hyfsat stor möjlighet att påverka den. Det går ju till exempel att lägga sig tidigare, även om det känns väldigt otänkbart för mig. Det är min allra sämsta gren, eller iallafall näst sämsta – efter att gå upp på morgonen.

Imorse var första dagen av denna hälsovecka, och jag har inte direkt fått någon aha-känsla av att inleda dagen med yoga. Det är ljuvligt, utan tvekan – men i övrigt har jag mest känt mig trött. Haha! Vi får väl se hur veckan utvecklar sig. Klarar jag de fyra dagar i rad som är planerade så kommer jag klappa mig själv på axeln – och noga känna efter hur det känns. Kanske kommer någon ny tanke infinna sig? Vad tror ni?

Min add-on till hälsoveckan tänkte jag skulle vara att äta bara vegetariskt, men den ambitionen gick jag bet på redan till frukosten då ostmackorna som fanns på jobbet såg alldeles för torra ut. Men, imorgon är en ny dag! Apropå det borde jag lägga mig nu. Det funkar inte att surfa sig igenom sena kvällar när man ska vara en morgon-yogi!

4 Comments

 1. Hej Lisa!
  Vi tycker att du inte behöver vänta med att klappa dig själv på axeln. Du är duktig redan nu som testar något utanför din bekvämlighetszon! Vi håller tummarna för att du får en aha-upplevelse, eller åtminstone några små insikter som kan göra livet enklare.

 2. Bra gjort! smoothien såg asgod ut. Gäller liksom bara att bestämma sig och göra när det kommer till morgonträning. Vet nog ingen som tycker det är kul på riktigt.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det var på en liten retreat på Bali, nya magiska smoothies och smoothie bowls varje dag. Sååå lyxigt!

   Hehe, säkert sant om morgonträning… Men lite olika läggning har man nog ändå kring morgnarna… tycker jag mig se i min omgivning. Men, funkade ju denna veckan iaf, och det var ljuvligt – men kommer inte bli någon vana. Tyvärr.

Write A Comment