Igår kväll satte jag och Henke oss i bilen och tuffade iväg de dryga 60 milen till Åre. Vi hade drömt lite om en hösthelg med fokus träning (och att komma i ordning med det sista i vår lägenhet) ända sedan vi flyttade in i somras, men det verkade inte hända. Barnvakt fanns, men också jobb och dessutom enbart galet dyra tågbiljetter. Men så i sista sekund öppnade möjligheten ändå upp sig, så vi tog beslut igår och tog istället bilen efter jobbet och anlände fjällens överlägset mysigaste by närmare midnatt. Utan barn i bilen känns de flesta resor hur enkla som helst, men nog är det långt upp till Jämtland – och ett tåg hade utan tvekan varit bekvämt på alla sätt och vis.

Men ändå, vilket otroligt bra beslut det blev. Det kändes helt fantastiskt att komma till lägenheten och Åre igen, och vi kände oss smått lyriska direkt.

Idag har vi båda suttit vid köksbordet med näsorna över datorerna med fjällen i bakgrunden och kaffebryggaren ständigt puttrande. Så mysigt!

En hantverkare kom förbi och satte upp det sista, så nu har vi både hallmöbler (som blev  bra) och hyllor i badrummet. Produktiv fredag på alla sätt och vis.

Efter jobbdagen gick vi ner till SATS på Holiday Club och körde ett pass med Åresjön som kuliss.

Nu är vi åter i lägenheten, spelar lite musik och ska snart ta en öl och basta, innan vi går ner till Werséns för middag. Resten av helgen blir det fokus på fjäll i höstskrud, med träningskläder på. Att komma hit den här perioden, långt ifrån sommarens eller vinterns högsäsong, när lugnet råder men fjället fortfarande står redo att njutas, känns som den bästa idén på väldigt väldigt länge.

 

11 Comments

 1. Vad lyxigt! För min del blir det cityhäng med bara lite kompismeetups, träning och fixar grejer denna vecka. Har faktiskt längtat lite efter det för det var riktigt längesedan sist.

 2. Kan tänka mig att det måste varit ett grymt beslut – förhoppningsvis når solen över topparna och visar er galna höstfärger!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   OM vi fick vackra färger – från vitaste vitt och klaraste blå till guldigaste gul. Underbart!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det var verkligen galet fint! Var lite rädd i förväg att det skulle förvandlats till en grå värld, men verkligen inte. Höst på alla sätt och vis.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det var SÅ lyxigt!
   Och vackert – mycket vackrare i verkligheten än jag någonsin skulle kunna fånga i bild. 🙂

Write A Comment