Jag är lika trött som nöjd denna söndagskväll. Sådär så jag inombords jublade mitt allra högsta när Meja somnade själv utan ett knyst prick 19, och nu undrar om de andra barnen överhuvudtaget kommer få någon godnattkram ikväll. (Jo, de kommer de, men trappstegen till övervåningen känns högre än ett mindre berg att bestiga)
Med andra ord förstår ni ju nöjdheten, och det har inte bara med inledningen med vännerna i Örebro att göra. Jag har hunnit med så mycket, och ni ska få höra lite om vad jag njutit av i helgen.

tåg

Johan Glans world tour #johansglansworldtour

Det var 8 månader sedan (!) jag fick Johan Glans show i Örebro i födelsedagspresent av min fina kompis Caroline. Hon visste vad hon gjorde som bokade så tidigt, för numera är hans turné (se spelschema här) oerhört uppbokad – och jag förstår det till 100%. Jag har visserligen lätt till skratt i livet allmänt, men är inte den som skrattar högt till varken filmer eller komiker så när jag berättar att jag satt i 90 minuter och skrattade i princip konstant så betyder det högsta betyg. Det var helt enkelt en galet rolig show, och jag kan verkligen rekommendera alla att gå. Han är briljant, den där Johan Glans, och att kunna stå själv på en scen så länge inför en stor publik och bara leverera är enormt imponerande.

Kompishäng i Örebro

Inte bara showen stod för underhållningen, utan att ses i en stad som är på okej avstånd för alla inblandade – som i mitt och mina två kompisars fall betyder 50 mil – är ett så oerhört bra koncept. Vi hann jobba heldag (till viss del förstås tack vare modern kontorsteknik och bra 4G-nät), gå på show, käka riktigt god mat (Stora Örebro var ett väldigt bra middagsval denna kväll), dricka drinkar, dansa, sova på hotell, käka en god frukost och strosa lite på stan innan vi sa hejdå och kom hem till våra familjer igen tidig lördagseftermiddag.

Bäst mellan Stockholm och Göteborg är utan tvekan Örebro. Älskar den staden, alltså. Trots att den känns som en riktig småstad om fredagskvällarna (undrar fortfarande vart man ska gå om man är där en fredag och inte direkt under 20? Svaret på det är iallafall inte Harrys.)

Hemmahäng med familjen

Det blev visserligen inte många hemmatimmar på lördagen, men barnen var fullt upptagna att ha det bra i mormors och morfarns sällskap så efter lite gos, en del bokläsning och tillverkande av loomibands-armband var de helt obrydda i att vi på kvällen begav oss iväg på 40-årsfest. Så mysig den var förresten – en abonnerad pub med skönt mingel med jubilarens vänner till stängning vid 01. Och ett tag till.

Fotbollscup i regn och rusk

I helgen har även Nackamästerskapen gått av stapeln, och både Stella och Max har spelat fyra matcher var. För Stella var det premiär på 7-manna, och det verkar passa deras lag snäppet bättre än 5-manna (och så mycket roligare det är), men annars så har ju hon spelat många matcher i år. Större var det då för vår 2010:a Max, som fortfarande spelar “knatte” och inte har några matcher alls på årets fotbolls-CV. Hans lag klev ut på plan som att de inte gjort annat, och trillade boll, sköt imponerande och kämpade under leenden. Den känslan! Det märks att han och hans bästa vänner som också var med i laget spelar varje rast och varje kväll hemma, när de inte sitter med FIFA på playstation.
Nästa år ska jag kliva på som tränare, och nej – vi kanske inte riktigt har utrymmet i livet, men jag kan lova att jag skulle ångra mig om jag inte ens skulle ge det ett försök för att “jag jobbar så mycket så jag inte hinner”. Det finns prioriteringar, och så finns det prioriteringar. Att vara delaktig i mina egna barns idrott har jag drömt om hela livet. Jag längtar redan till nästa säsong.

Och nu…

…har jag just skickat in den där ESTA-ansökan åt barnen, mitt gäller fortfarande efter New York-resan i våras, och ska sätta mig och läsa mer om kryssningsutflykterna inför vår resa om 2,5 (!) veckor.

Har ni haft en fin helg? 

2 Comments

Write A Comment