Hur stort kändes det inte att skriva den där rubriken? Alltså – äntligen! I min värld har vi längtat sedan förra våren när vi tog det teoretiska beslutet och allra mest sedan vi tog det slutgiltiga beslutet efter sommarens Årebesök, men i Henkes har det nog varit närmare decenniet. Det är verkligen hans dröm det här, och även om det inte är min drömdröm så känns det som en dröm. Eller ja. Ni fattar. Det är bara så jäkla härligt att vara på plats, och de första känslorna har varit mer positiva än jag någonsin vågat hoppas på. Det blir så himla bra!

Till att börja med så lämnade vi Stockholm och Nacka igår morse, torsdag, så tidigt som strax efter 05 på morgonen. Vi tänkte att någon timmes “natt” för barnen i bilen skulle vara smidigt för den långa resans skull, och det stämde verkligen. De somnade inte om på stört och sov många timmar – för det kanske det behövs nattmörker ute snarare än dagsljus som det är den här tidpunkten på sommaren – men vi behövde inte stanna första gången förrän efter 4,5 timmar då vi redan nått Ånge, och det är verkligen inte dåligt. Egentligen hade vi nog kunnat pressa det till Bräcke men kanske ska man inte pressa saker hur långt som helst, helt enkelt.
Vi anlände Åre redan klockan 13.00, och ganska precis samtidigt anlände flyttfirman som packat bilen och dragit redan kvällen innan. De var riktigt grymma, men ändå var det löjligt underhållande att hålla konstant koll på den genom att vi lagt en gammal iPhone i en av kartongerna med “hitta iPhone” på. Så pass smart.

Och så följde en eftermiddag av uppackande och skruvande i stor entusiasm i lägenheten som vid första anblicken kändes bättre än jag vågat hoppas på. Jag var lite rädd att 70 kvadratmeter fördelat på 3 sovrum och ett gemensamt kök-vardagsrum skulle kunna kännas väldigt pyttigt, men det kändes inte alls så. De två sovrummen är små men behöver inte vara större, det stora sovrummet är hyfsat rymligt och har riktigt bra förvaring, korridoren som sammanbinder hall med vardagsrum känns inte klaustrofobisk, badrummet känns bra och bastun kommer rymma fyra nära vänner (haha) och vardagsrum-kök är inte stort men man kan lätt andas här även om man är två familjer. Så skönt! Jag tycker att den ljusgrå väggpanelen som är på de flesta väggarna är superfin och utsikten från balkong/kök känns luftigare än jag trott, med tanke på lägenhetens läge på första våning och mot bergsvägg åt 1,5 håll. Möbler hade vi köpt med på förhand, och vi har tänkt att det är ett måste att få så mycket fjällkänsla som det går, och vi är absolut på rätt väg. När vi är klara i mitten av nästa vecka kommer jag såklart lägga upp en massa bilder!

Enda missen är att det inte finns hallmöbler från början vilket vi trodde (med bakgrund av att vi köpt nybygge flera gånger tidigare), men det får IKEA lösa. Det kommer ju dock ta lite tid – men om någon är på väg hit från någon IKEA-stad inom kort så säg till. Ersättning utgår. 😉

Idag slet vi oss från fixet hemma en stund, vilket känns rätt svårt (på ett positivt sätt), och åkte till Tännforsen. Så mäktigt fall! Att vi i år skulle få se det i fint väder blev det dock inget av med, då regnet började i samma sekund som vi kom fram till fallet…

Familjen var (hyfsat) nöjd ändå.

Såklart har vi också hunnit med lite häng i byn och omkring, och mat har vi hämtat en kväll från Werséns och en från Broken, där vi även käkat lunch. Så skönt med två minuters promenad till torget – jag fullkomligt älskar känslan av att bo precis mitt i allt. Älskar.

7 Comments

 1. Åh jag VET ju verkligen hur det känns! Som kolsyra i blodet av pepp och lycka. Glada att snart få hälsa på, Kram!!!!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Exakt så! Underbar känsla!

 2. Så stort! Så härligt det måste kännas! Och sjukt smart det där med “Hitta iPhone”. Det ska jag lägga på minnet. 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, SÅÅÅÅ härligt!
   Ja, det var verkligen ett bra sätt (tills jag insåg att jag glömt telefonen i kartongen och fick ut på balkongen och leta bland skräp-kartongerna… haha!)

 3. Åh vad härligt! Vi pratar om att kanske flytta vidare till
  Åre efter att vi gett Sälen några år, vi får se vad om händer 🙂 Hur som helst är det fantastiskt att kunna förverkliga drömmar! Ser fram emot många Åre-rapporter!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Fjäll är ljuvliga och jag gillar både Sälen och Åre. Båda har sina positiva sidor, och de är lite olika.
   Kommer mer, jag lovar! 🙂

 4. Pingback: Reseåret och livsåret 2017 - del 2 av 3 -

Write A Comment