Strandliv på semesterns (nästan) första dag

Jag var visserligen ledig i fredags också, men ändå är det första dagen i Halmstad som allra mest känns som semesterns första dag Vi inleder ofta ledigheten just här, och därför blir semesterkänslan direkt väldigt påtaglig när vi anländer staden, stugan och Östra stranden.

Det var således inte annat än fantastiskt att vädret var tillräckligt bra för strandhäng. Över 20 och ömsom sol, ömsom slöjmoln – det får man vara nöjd med ändå. Däremot verkar Halmstadsborna och -besökarna tycka att lite mer värme hade varit på sin plats, för det var klart lite folk på Östra stranden trots högtrycksvecka 28 och badväder. Jag frös inte ens, trots att jag vanligtvis är rätt känslig. Däremot var jag, till skillnad från mina barn, inte i och doppade mig – för det saknades både en och massor med grader för det.

Istället hängde vi på stranden, både i en skön hög på en filt och med lite grävande. Jag måste säga att min bikini från Sunkini – som jag skriver mer om här – har många rätt. När man har små barn kan man inte tänka på hur man ser ut på stranden, för det ges det inte tid till och ens positioner kan vara precis hur som helst snarare än i ett läge man känner sig okej med att bjuda andra på, och jag skulle ljuga om jag sa att jag känner mig avslappnad när jag till exempel sitter på huk och jobbar på sandslotten. Att ha en enkel sarong är helt enkelt grymt vid de tillfällena!

Jag har ett helt kit från Sunkini som hör ihop – bikinitrosor, bh, tank topp och sarongen. De kommer bli välanvända i sommar allihop!

Blir du nyfiken Sunkini-bikini – som kan köpas med delar var för sig eller som jag (genom samarbete) gjort i helt kit, så får du 100 kronor i rabatt på ett köp med koden ”lisasunkini2017” (gäller i en månad).

Eftermiddagen spenderade vi hemma vid stugan (pga mysfaktor hög och tomten lekvänlig) och i stan. Det är så mysigt att komma in och knalla på gågatorna i stan. Både Reseguiden och Skyscanner har utsett Årets sommarstad 2017, och Halmstad kommer på 4:e respektive 1:a plats. Inte illa! Men, en mysig stadskärna och massor av fina stränder – med Tylösand i topp (även om vi med barnen trivs fint på Östra stranden som är väldigt barnvänlig) – gör att utmärkelserna inte känns överdrivna. Sedan finns ju mycket att göra i närheten också – som dessa 25 utflyktstips runt Halmstad och Bjärehalvön.

Nu blir vi kvar i en hel vecka, vilket känns superlyxigt – och länge för att vara oss.