Jag tror jag kanske har nämnt det där med AIM challenge? Om inte så kan jag förklara tävlingen som jag förväntas ställa upp i om en månad (Gah! En månad!?!) med den här filmen;

AIM Challenge

Cykla, spring, ramla, skratta, paddla, simma, klättra!Lag på 2 personer, 6 timmar, 60 kontroller. Ni väljer själva hur många kontroller ni vill ta, vilken väg och i vilken ordning. MULTISPORT FÜR ALLE!

Publicerat av AIM Challenge den 18 januari 2017

 

Det är alltså så att jag för ett par år sedan, eller om det var tre till och med, uttryckte en dröm om att köra AIM Challenge i Lindvallen Jag hade hört talas om att det är en otroligt rolig tävling, och en där även nybörjare på alternativ sport (jag vågar inte ta ordet multisport i min mun) kan delta och ha riktigt roligt. Man är ute på fjället i sex timmar och ska under den tiden ta ett antal orienteringskontroller. Varje kontroll ger olika mycket poäng, vilket kan bero på hur långt avstånd det är till den eller hur svår den är att ta. Det är nämligen inte att “bara” cykla mellan stationerna, utan vissa innebär äventyrsinslag, och många ligger väldigt otillgängligt till. Spännande!

Så det där hade ju jag sagt då, och då var jag nog också på väg att vara i den formen. Men så kom Meja emellan, och medan jag var gravid (eller hade hon kommit?) så körde min planerade partner med en annan kompis, och hade väldigt roligt. Att jag fick ett startbevis i lag “livetfrandenljusasidan” med min kompis (aka svägerska) i födelsedagspresent i februari i år är ju således inte ett dugg konstigt. Aningen skrämmande är det dock utan tvekan.

För vilken form är jag i, egentligen? Inte någon multisportarform som klarar sex timmars mountainbike på fjället, iallafall. Vad har jag gett mig in på? Eller, vad har Erika gett mig in på, vill säga… Kan jag leva på gamla meriter?

Gamla meriter träning: En stark grundkondition har jag, även om formen är långt ifrån långpassform och sådant som True Viking. Men det där sista är jag stolt över. 16 kilometer hinderlopp krävde både kondition och styrka, och jag tränade allround och jag och min kompis J kom in på övre halvan av alla startande. Det är en fin 2,5 år gammal merit.
Nya meriter träning: Faktum är att jag ju tränar, även om jag snarare ligger på ynka 2-3 träningar i veckan numera. Jag tränar dock bra med min PT på True Workout som jag har ett samarbete med, och fokus är verkligen all-round. Nyligen körde jag ett test som jämfördes med resultat jag gjorde när vi just började i mars, och de visade grymma framsteg ändå. Det är en bra grund.

Gamla meriter orientering: Jag var riktigt bra på orientering förut, sådär så jag tänkt att “det där fixar jag”. Nu har jag dock kommit på att det ju faktiskt var på gymnastset, och det är 20 år sedan jag tog studenten. Alltså….
Nya meriter orientering; Jag har en telefon med en app som konstant kan tala om för mig var jag är. Det berättar ju dock snarare motsatsen – att jag har ingen som helst koll på orientering nuförtiden .What to do?

Gamla meriter mountainbike: Nej, alltså. Nada, zipp, zero.
Nya meriter mountainbike: Jag har visserligen köpt en cykel, och jag har kört asfalt och lite grus till jobbet. Åkt lite i Hellas och i Hemavan några timmar.Jag kan precis ingenting.Sist jag skulle träningscykla gav jag mig iväg till Hellas och tog en lite mer utmanande stig – en röd. Jag kämpade mig fram, föll flera gånger och blev på riktigt helt blåslagen, och fick leda cykeln för att ta mig i mål.

Nu är ju bara frågan om jag bör träna på något speciellt sätt den här sista månaden inför tävlingen, och i sådant fall hur. Några tips?

För träning på semestern – eller träning för att kunna göra det man vill under resor, från långa promenader till att bestiga berg, har jag och mina True Workout-kompisar Sofia och Annika startat en Facebookgrupp med namnet Vagabondform, där peppen flödar. Vår PT Anki tittar också in ibland och kommer med tips. Häng gärna på och peppas och inspirera! Du hittar gruppen här. 

11 Comments

 1. Caroline Sjökvist Reply

  Ett tips ang. orienteringen. Kolla om det finns naturpasset där du kommer att befinna dig i sommar innan tävlingen. I så fall kan du komma ut i skogen och få lite kartkontakt. Finns lite olika runt om i Stockholm och övriga Sverige http://naturpassomraden.orientering.se/Naturpass

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Men verkligen bra tips – det måste jag kolla upp! Måste måste måste uppdatera kunskapen lite…. Hade tänkt att det kanske skulle finnas någon app med crash course, men kanske måste ut i naturen (haha).

 2. Du e så himla bra på att sätta härliga mål, Lisa. Låter och ser ut som en superrolig tävling.
  Jag skulle säga fortsätt som du tränar nu. Hela kroppen, stora muskelgrupper, kondition. Gör inget om du fokuserar ännu mer på bålträningen. Kör en 3 tabatas om dagen (20/10/8)med olika coreövningar upp till det andra. Gör susen😊
  Lycka till. Kommer att gå jättebra!!
  //Anki

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   TACK för bästa tipsen! DU är grym!
   Bra att tänka extra på bålen, helt sant – för 6 timmar mestadels på cykel kan ju verkligen fresta på…

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Jag hoppas det blir en fin upplevelse. Borde väl ha en GoPro på hjälmen och filma?! 🙂

 3. Det kommer gå fint! Alla verkar ha så himla roligt på AIM. Ska hålla utkik efter er. Välkomna till Sälen!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack!
   Ja det är verkligen en tävling med fint rykte!

 4. Kuuuuul Lisa!!!!! Och jag fattar känslan och nervositeten! Men du väljer rätt tävling att börja med – den är superkul! Jättehärlig stämning och just det där att man aldrig känner sig sist, alla är ju överallt och alla är ute lika länge. Mycket, mycket bra! Hoppas vi ses där!! Kram!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Men alltså ni har ju blivit värsta proffsen har jag fattat! Verkligen inspirerande!
   Låter bra att den är kul – och eftersom jag laddat upp så dåligt så tänker jag att jag nog verkligen ska kunna fokusera på det som är det viktigaste för mig denna gång – ha roligt och att ta in fjällupplevelsen. <3

   Tack och detsamma!

 5. Pingback: Drömmen om en träningsresa till Portugal -

Write A Comment