Sommarlov och (inte riktigt) semester

Igår firade barnen in sommarlov med ännu en stämningsfylld skolavslutning. Jag är blödig värre och gråter över fina sånger (inte bara när mina barn är uppe med sina klasser, utan nästan rakt igenom – alltså?!), nostalgikänslor, det mäktiga i familjer, fina lilla skolan och känslan i att vara barn och ha ett långt sommarlov framför sig.

Nu var det dock inte harmoni rakt igenom igår, alls. Meja tyckte det hela var outhärdligt och vi hade fullt upp trots att vi var tre vuxna på ett barn. Mina föräldrar var här, och jag vet inte hur jag skulle klarat något relaterat avslutningen utan dem. Stressen! Den halvspontana, eller iallafall frivilliga, picknicken efter lyckades jag inte alls leverera till men hemma hade morföräldrarna fixat pannkakstårta så det blev glatt avslut ändå.

Något sommarlov blir det dock inte riktigt än, för semester från jobb är inte riktigt samma sak. Visserligen har vi möjlighet att utöka de lediga dagarna genom föräldradagar, men så långt blir det inte. Snart blir det dock fotbollsläger för Max (vilket rimmar bra med hans önskan på sista utvecklingssamtalet i F-klass om att ha ett utvecklingsmål om att ”kunna ännu fler finter i fotbollen” (gulle), men sedan dröjer det tills efter midsommar innan de får ledigt.

Utan tvekan har sommarlovskänslan smittat av sig, och liksom mina barn hade jag kunnat tänka mig att softa i soffan framför sommarlovsmorgon imorse, för att sedan landa i en solstol någonstans med något sådant här som dagens enda plan;

Bikinin är en ny för året som jag fick hem från i ett pressutskick från Sunkini. Det är lite annorlunda material som släpper igenom en del solljus vilket kan ge lite mindre tydliga ränder (motsvarar spf 8-10) och gör att den torkar snabbare – men jag gillar den för att den är så snygg. Jag valde ett kit med nederdel, bikinitopp, längre topp/tankini och sarong. Så kul att kunna variera lite!

Skolavslutningen var en kylig historia, men nu är riktig supervärme här och det är underbart. Redo för sommar? Jajemen! I väntan på semester får jag iallafall njuta av luncher på bryggan. Alltid något. Och ikväll kommer Henke hem – YIPPIE!

 

Samarbete med Sunkini.