Igår morse berättade Henke att han faktiskt lyckats använda poäng till att uppgradera oss på flyget – så platser i business class väntade oss. Heja SAS Eurobonus!

Vi fick med andra ord en galet lyxig resa, och jag kunde inte vara mer nöjd med min debut i business class. God mat, grym service, sköna fåtöljer med lutning till hel säng, bra underhållning och en härlig upplevelse. Sköna 8,5 timmars flight, och dryga två av dem sovandes – perfekt för att mota jetlagen och orka vara vaken hela kvällen.

Vi inkvarterade oss på vårt hotell, Hotel Hugo i SoHo, och ungefär samtidigt öppnade hotellets populära takbar för kvällen så vi landade där en stund. Perfekt sätt att snabbt insupa New York-atmosfären. Den här staden, alltså!

På kvällen traskade vi upp genom kvarteren från Tribeca och Soho mot Meatpacking. Något stopp på vägen och sedan väntade middag på Catch – en mäkta populär restaurang. Vi förstår det goda ryktet och var lika nöjda med otroligt god mat – smårätter “family style” med fokus på seafood och sushi-/asiatisk inspiration – som med inramningen. Stimmigt, mysigt och härligt. Kan lätt rekommendera Catch – men var beredda på att sorlet behöver överröstas.

Promenaden hem var uppiggande, vilket kanske inte kan sägas om stoppet på vägen – för oj vad mosiga vi började bli där runt 22-snåret (när klockan således var 04 svensk tid) så när vi väl landat på hotellet somnade vi minst sagt ovaggat vid 23. En härlig resedag och New York-start!

Givetvis vaknade vi tidigt – en effekt av jetlagen som kommer när man åker västerut – så vi snörade på oss löparskorna och tog en joggingtur redan strax efter 7. Vi sprang från hotellet på Greenwich Street (ca gata 0) och upp till Highline park som börjar på 14e i höjd med the Standard hotel i Meatpacking. Den löper sedan mellan husen på västra Manhattan hela vägen till 30e – en sträcka på ca 2,3 km enkel väg, så vi fick en fin löptur tur och retur på den. Sån grym känsla! 7 fina morgonkilometrar – och fler lär läggas under fötterna under dagen.

 

Nu intas första semesterfrukosten på favoriten Le Pain – lyxigt värre, men efter den starten på dagen behöver det fyllas på. Det är vi värda. Det med… Snart är det dags att ge sig ut i regnet. Vi har med andra ord ingen vidare väderstart men vi få anpassa dagens aktiviteter efter vädret och ta uteplanerna resterande dagar – det verkar bli bättre redan imorgon, så det får vi hoppas på.

18 Comments

 1. Härligt med live-uppdatering från New York! Och yay för business class, bra start på resan 😉

  Ha det så fantastiskt och hoppas solen kikar fram <3

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack snälla!
   Nog fick vi gott om sol sen allt dessutom 🙂

 2. Tack för lite NYC inspo. Älskar verkligen den staden men var trött på den ett tag. Nu var det ett år sedan jag var där senast så är galet sugen på att resa dit snart igen.

 3. Hej från ett segt Snälltåg utan business class så långt ögat kan nå. Nästa gång hakar jag på er, haha! Ljuvliga bilder!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, något liknande blir mitt nästa 😉

 4. BC såg ju galet nice ut, får man fråga vad uppgraderingen gick lös på i poäng? 35? Väntar också på min premiär, räknar inte riktigt uppgraderingen hos AFR mellan Arlanda och Paris. 😉

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Man budar på dem så kan vara lite olika, men det kostade mastiga 40′ per biljett. Phew.

 5. Men wow lyckan m Buisness! Har oxå åkt det med SAS t Peking SÅ himla bra. Man vill ju gärna åka så
  Jämt… men gissar vi tänker lika… hellre fler resor / år 😉 njut sv nyc! Kramar!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Eller hur… skulle gärna välja det ofta men då skulle det inte bli många resor. Haha.

 6. Wow, härligt att ni fick åka business! Vilken bra start på resan i övrigt också. Njut på!

  Jag har faktiskt inte längre problem med jetlag sen jag började ta Uppy på mina New York-resor. Ingen reklam utan bara ärlig rekommendation! En vätskeersättning som också återställer elektrolytbalansen. SAS personal tar den också.

  Ser fram emot fler rapporter och hoppas vädret blir bra.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja det var verkligen en bonus att få en så lyxig start!

   Tackar för rekommendationen! Jag sover hyfsat på flyg så är helt ok oftast. Ställer om klockan så tidigt som möjligt och kämpar, haha.

 7. Nice med business class! Verkligen bra start på resan. 🙂
  Vi samlar också sånna där poäng men har tyvärr aldrig lyckats använda dem, så snart kastas nog det kortet eller i alla fall byts ut till något annat. Alla gånger vi försökt använda poängen i resesammanhang så har hotell- eller biluthyrningskedjor inte gällt just i det landet trots att kedjorna i säg varit anslutna till poängsystemet. Eller så har flygskatten på flygbiljetterna blivit så dyr att det varit billigare att köpa en biljett hos annat bolag.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, är inte så ofta det faktiskt tajmar med poängen, var lite därför vi kostade på så många på detta. Och det var det värt 😉

 8. Pingback: Hotellrecension: Hotel Hugo, New York - ett bra hotell i New York -

Write A Comment