Vi åt så otroligt bra mat när vi var i Kapstaden. Varje middag var noga planerad, och många av luncherna. Vissa restauranger i Kapstaden behöver bokas långt i förväg, och the Pot Luck Club var ett sådant. Min kompis bokade tidigt på morgonen ett par månader innan vår resa – samma morgon som borden släpptes, och trots det kunde vi då inte välja tid helt och hållet själva.Det är med andra ord ett otroligt populärt ställe, och gång på gång nämns the Pot Luck Club som en av Kapstadens absolut bästa restauranger. Med tanke på utbudet och därmed konkurrensen så är det ett oerhört bra betyg, och vi bestämde oss tidigt för att få en kväll på Pot Luck Club.

Restaurangen ligger i stadsdelen Woodstock, där den gamla kexfabriken “Old bisquit mill” bildar ett kvarter numera omgjort till ett hippt och populärt kvarter med massa restauranger, barer och konstbutiker. Hela området är ett måste att besöka om man är i Kapstaden.

Här kan du läsa om hela vår första dag i Kapstaden – den som innefattade en kväll på Pot Luck Club.

På toppen av den högsta byggnaden, den gamla silon, ligger Pot luck club.

Inredningen är snygg och modern, och känslan är avslappnad. Jag gillade verkligen inramningen på stället, och trivdes från första sekund.

Maten är enligt rykte fantastisk – och kanske var det därför vi trots grymma smaker inte var helt blown away. Det var verkligen, verkligen bra – men samtidigt kände vi kanske inte att smaklökarna gjorde piruetter av lycka för nya, häftiga kombinationer. De njöt av smårätterna vi delade på –  men överraskades inte. Kanske hade vi helt enkelt förväntat oss just jubel och fanfarer varje tugga men istället blev vi bara – otroligt nöjda. Förväntningar kan ju om de börjar på nivåer som höga på gränsen till orimliga, tyvärr, dra ner en upplevelse lite.

Så – vi hade det oerhört bra och njöt av oerhört god och bra mat, men kanske borde inte väntelistan vara enorm och borden bokas två månader i förväg, utan i mer normala en månad. Jaja, ni fattar.

Vi drack fördrink, åt ett helt gäng smårätter att dela – sådär så det räckte och blev över – och drack vin till middagen. För det betalde vi ca 1000 SEK tillsammans, så med andra ord får man verkligen otroligt mycket kvalitet för pengarna. En liknande middag i Stockholm hade nog närmat sig det dubbla, och ska jag tänka på krogar i samma kategori skulle jag tänka på Lilla Ego och miss Voon.

En bonus? Fantastisk utsikt med vacker solnedgång mot Kapstaden.

Ni fattar. Testa Pot luck club – oavsett förväntningsnivå kommer ni inte bli besvikna! Boka online – borden släpps till efterföljande månad den första dagen i månaden före – dvs att oavsett vilken dag i juni du vill gå så ska du vara redo på morgonen den första maj.

5 Comments

 1. Boka 2 månader i förväg? Oj, oj, låter galet! Men det ser himla charmigt ut och väldigt gott ut. Sen kan jag förstå om smaklökarna inte gjorde piruetter av lycka när förväntningarna är så skyhöga, det har man ju varit med om några gånger. 🙂

 2. Även vissa restauranger på vingårdarna måste bokas flera månader i förväg, likaså vissa guest houses. Förstår inte hur det kan vara så populärt! Jag har inte varit på Pot Luck Club men hörde om det när jag bodde där. Det är däremot ganska dyrt för att vara Kapstaden, även om det såklart inte är så svindlande för en Stockholmare 😉 Synd att det inte levde upp till förväntningarna. Ibland kan en lokal ohypad krog vara mer värd pengarna!
  Vilka andra ställen var ni på? Blev nyfiken nu.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Vi var ute i riktigt god tid med alla bokningar… så vi fick nästan allt vi ville 🙂 God research, i det här fallet framför allt av min kompis.
   Ja.. tror vi åt på ställen som var lite dyrare generellt, lite för att de är så haussade.
   Var bl.a på The Codfather (lunch), Green house (Constantia), Willoughby & Co (Waterfront), Foliage (Franschhoek), La petit ferm (Franschhoek).
   Något du testat?

 3. Pingback: Budget Kapstaden - en (lyxig) vecka i Sydafrika -

 4. Pingback: Guide till Kapstaden - tips för en lyckad resa -

Write A Comment