Vi avslutade fantastiskt i Franschhoek med en middag på vingården La petit farme, som bjöd på helt magisk utsikt – och riktigt bra mat. Sedan sov vi en sista natt på mysiga Corner Guest House och hoppade in i bilen och gav oss av norrut.


Närmare bestämt cirka tre timmar norrut, till Sanbona Wildlife Reserve – som var det safari vi spanat in. Jenni har gjort safari tidigare men aldrig jag, så även om man egentligen ska längre ifrån Kapstaden för att få de allra bästa safariupplevelserna så kände vi att det var värt det – och då Jennis tidigare upplevelse varit på en park med samma ägare (tills alldeles nyligen förstod vi sedan) så kändes det som en kvalitetsstämpel. Det, och att parken fått otroligt bra betyg på TripAdvisor.


Vi anlände lagom till en trerätters lunch och fick sedan resans ungefär första riktigt lugna timmar. Inte oss emot – för stället var helt magiskt fint, så vi njöt verkligen av att ta det lugnt i och kring rummet. Det finns tre olika lodgeboenden på Sanbona, och vår Tilney Manor var helt fantastisk – allt var otroligt fint och rummet – eller om jag ska säga sviten – helt otrolig.


Fram emot seneftermiddagen gav vi oss iväg på en första jeeptur, och såg vita lejon, en gepard (!), ett helt gäng giraffer, zebror, antiloper och – en hel massa annat. Det var rakt igenom grymt! På kvällen käkade vi grillbuffé och imorse var det uppstigning 05.30 för ytterligare en tur, den här gången i gryning, och vi letade extra efter – och hittade – vit noshörning och elefanter.

Safarit var verkligen en helt magisk upplevelse och jag nöjer mig med lite bilder  för att senare fylla på med ett ordentligare inlägg om Sanbona Wildlife reserve – för det tål att berättas om! Det var mitt dyraste dygn på resa någonsin – men ett av de allra mest minnesvärda.


Nu är vi på flygplatsen och avrundar resan. Längtan hem efter barnen är massiv… Men först – en låååång resa hemåt!

19 Comments

 1. Hur underbart ser det inte ut som ni har?! älskar SA. Sitter hemma och drömmer mig tillbaka genom dina fina bilder.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Härligt att det väcker minnen till liv.
   Jag vill SÅ tillbaka, var verkligen ett grymt ställe!

 2. Känns helt overkligt att se bilderna. DU ÄR PÅ SAFARI. I AFRIKA! Och imorgon är du hemma i Stockholm. Är inte det sjukt så säg? Jag kan fortfarande inte riktigt vänja mig vid den insikten, att hela världen ligger runt knuten – bara några (nåväl) timmar bort med flyg. Jättefin bild på er förresten, den sista. MEN NU FÅR DU KOMMA HEM TILL MIG! Kram

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, SURREALISTISKT. Så grymt.
   Nu är jag på väg hem. Senast jag duschade var i en utedusch i semi-öknen .Sånt liksom.

   SNART HEMMA, YIPPIE till det också!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det var SÅ coolt.
   Däremot såg vi inga bufflar så ingen big 5-check – om inte ett nyblivet skelett från ett räknas, haha. 🙂

 3. Kul att läsa om besök på vingårdar i andra länder! Skriver atm ett reportage om vinerierna (finns det ordet även på svenska, “winery”?) i Chile. Kommer nog även upp på bloggen i veckan!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Måste till Chile! haha 🙂
   Ska gå in lite mer i detalj på vingårdarna också och har en färdigklippt film som ska musiksättas… Så det kommer mer! 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det var otroligt härligt verkligen! Tack – så himla kul att fota så vackra ställen och miljöer!

 4. Pingback: Budget Kapstaden - en (lyxig) vecka i Sydafrika -

 5. Pingback: Guide till Kapstaden - tips för en lyckad resa -

 6. Pingback: Att resa lyxigt -

 7. Pingback: 100 (res-) mål att nå -

 8. Richard Lund Reply

  Hej på dig,
  Vi åker till Kapstaden 12 oktober och vår plan är oxå att besöka Sanbona Wildlife Reserve.
  Jag undrar vilket företag ni bokade igenom?
  Hälsningar Richard

 9. Kul att läsa om er upplevelse på Sanbona Wildlife Reserve, låter som något för oss på kommande resa till Kapstaden! Jag undrar hur ni bokade hela själva safarin? Gjorde det genom Lodgen? Eller hur gjorde ni för att boka? Tack också för en grym guide med bra tips, redan bokat An African Villa första tre nätterna! Hälsningar från Johanna – en trogen att-resa-podden-lyssnare 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, vi bokade direkt via lodgen. Funkade utmärkt!

   Vad kul, ni kommer garanterat älska Kapstaden och bli nöjda med an african villa. Ta deras hjälp om ni behöver tips, de var fantastiska!

Write A Comment