Jag har sagt hej till Kapstaden nu, äntligen. Tänk så länge jag längtat! Och nu går jag här, på gatorna i Kapstaden – och när jag tänker på var jag befinner mig blir jag helt pirrig. För, vid första anblick känns inte Kapstaden så annorlunda. Visst känns det som det Kapstaden jag sett på bilder, och luften dallrar av 31 varma grader – vilket verkar förvåna invånarna här, så det är nog lite högre än det brukar. Men, vid första anblick är det som en storstad med coola gator med dito ställen blandat med bortglömda gator (vilka man ska hålla sig ifrån här) – och mest allmänt härligt och inte minst vackert. Än vet jag inte så mycket mer, och känner inte så mycket mer än pirr över var jag är, en fin första känsla och nyfikenhet på mer. Jag är så spänd på vad Kapstaden ska ha att visa mig, under vår vecka här. Det känns för övrigt redan alldeles för kort. Förstås.

Men iallafall. Resan var lång, men jag säger som alltid – har man små barn så är timmar isolerad på ett flyg ändå skönt. Vi flög med Qatar från Stockholm till Doha, vilket tog runt 5 timmar. Efter 1,5 timmes mellanlandning klev vi på nästa flyg och spenderade en 10 timmar lång natt på flyget – och jag sov tack och lov riktigt bra, trots trång ekonomiklass. Skönt så!

Vi kom fram strax efter lunch, inkvarterade oss på oerhört trivsamma An African Villa, gick ner till restaurangtäta Kloof street några kvarter bort, och åt en sen lunch. Sedan strosade vi ner längs Kloof street som övergick i bartäta Long street – förmodligen där man hänger ungefär allra bäst om man vill barhoppa på kvällen – och förbi Green market. Strosade omkring i downtown, kände in Kapstaden och – ja. Jag är så spänd på fortsättningen!

Kvällen spenderade vi i trendiga hipsterkvarteret Woodstock, och trivdes bland restauranger, barer och konstställen vid Old Bisquit Mills. Så mysigt! Sedan tog vi hissen upp på översta våningen i kvarteret och åt en grym middag på hypade The Pot Luck Club – en restaurang som nämns i ungefär alla sammanhang där mat och Kapstaden nämns i samma mening. Kapstaden och Sydafrika är känt för sin fantastiska mat, och Pot Luck Club hör till de allra bästa. Vi blev verkligen inte besvikna utan det levererade verkligen – men inte helt blown away heller. Galet billigt för att vara lyxkrog får man dock verkligen skriva under på!

Och så gick solen ned, och tröttheten från den långa resan kom ikapp… Så nu är det dags att sova. Ny dag imorgon, tjoho!

 

15 Comments

 1. Så roligt att läsa, känns bekant på nåt sätt. Vi bodde i samma område, synd att jag inte hunnit skrivit nån riktig guide än

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, kan tänka mig att det känns väldigt bekant!
   Hade behövt din guide 😉 – men har rätt bra koll nu, det tuffa är bara att välja vad man ska lägga tid på. Vill ju egentligen göra och se allt!

 2. Så spännande! Hoppas du får en underbar vistelse. Jag är också nyfiken på Kapstaden. Det ser så mysigt ut.

  Lång resa, så tur att du kunde sova. Jag kom
  just hem från min Qatarresa till Malaysia. Vi hade ett längre stopp i Doha men kortare flight till KL. Blev dock samma sammanlagda restid som för er!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Två ställen som ligger riktigt långt bort… och likaså två absoluta favoritställen!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Väldigt tvära!
   Ja, känns så himla roligt att vara här, verkligen intressant och fin stad!

 3. Kapstaden ser verkligen riktigt mysigt ut – tyckte så mycket om rapporterna från när Träningsglädje-Sara var där också. Förstår att det finns sidor som är mindre trevliga, men jag ser fram emot att ta del av fler bilder och berättelser via dig!

  Ha en riktigt fin resa!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Håller med, har också läst hos henne – och inte minst gått tillbaka och läst igen inför resan.

   Häng med, lovar att rapportera en hel massa.

   Tack!

 4. Wow, fina bilder! Har själv blivit väldigt sugen på Kapstaden tack vare Youtube-vloggaren Mr. Ben Brown! Och det här inlägget gör ju inte direkt suget mindre 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Kapstaden är verkligen ett fantastiskt ställe – SÅ värt att åka till!

 5. Pingback: En vecka i Kapstaden sammanfattad -

 6. Pingback: Restaurang Kapstaden; the Pot Luck Club -

 7. Pingback: Guide till Kapstaden - tips för en lyckad resa -

Write A Comment