Barnens överlägset bästa hittills den här resan – eller till och med på hela 2016 som de uttryckte det, när vi på nyårsafton summerade året – är besöket i monkey forest i Ubud. Det är som namnet berättar en skog med oändligt antal apor, och hela området är helt otroligt. Det är enorma träd med sagolika rotsystem, gångbroar och tempel, hinduistiska statyer och allmänt magisk inramning – och mitt bland allt, och alla besökare, springer hundratals apor fritt.

Monkey Forest
Monkey Forest

Är man som vi en barnfamilj kan man lätt spendera timmar på området, och våra barn ville gå tillbaka dagen efter och efter och efter igen. De frågar fortfarande om det flera gånger om dagen.


Inne på området kunde man köpa bananer och hålla i handen höjt ovanför sin axel. Då dröjde det inte länge förrän en apa klättrade upp på ens rygg och satte sig att käka i lagom bekväm position på ens axlar. Barnen fullkomligt älskade detta, med kittlande läskig förtjusning och fascination, och vi fick förstås upp till bevis vi också för att inte för evigt klassas som överdrivet fega. Jag är allt annat än djurvän, men vad gör man inte…Farliga? Jo, alltså apor är vilda djur ovh oberäkneliga, så helt avslappnat är allt inte och ska förstås inte vara heller – vi är på deras arena här. Bett förekommer och vi träffade just efter vårt besök en familj med en tjej som blivit biten lite lätt. Det är inget man ska vara för rädd för, hävdar jag, utan monkey forest är verkligen något man ska göra om man är på Bali – även om man inte bor i Ubud, för detta är verkligen värt en omväg! Och ja – köp en klase bananer att bjuda på. En vild apa på axlarna är en once in a lifetime-upplevelse!

Monkey Forest

Bra att veta:

 • Monkey forest ligger mitt i Ubud – en av huvudgatorna heter “monkey forest road” för att skogen/parken tar vid där gatan slutar 
 • Det är inträde till parken – ca 30 kr/vuxen och 20 kr/barn när vi var där 

4 Comments

 1. Jag tillhör också dem som fick ett bett av de “söta små aporna”. Hen blev sur över att jag inte hade någon banan så hen satte gaddarna i hjässan på mig. Lite rädd blev jag allt innan vi såg att det inte hade gått hål men allt gick bra och jag fick ett minne för livet?.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Uuuuh, så man ska med andra ord vara lite rädd för dem – det är bara smart, haha!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det var verkligen OTROLIGT häftigt -för osss alla men framför allt barnen, förstås. 🙂

Write A Comment