Vi landade i Singapore efter 12,5 timme i planet – vid 10.30 på förmiddagen för oss och 17.30 lokal tid. Med andra ord hade vi en hel natt bakom oss på planet, och det var en flygning – eller om vi nu ska kalla det etapp då – som får riktigt bra betyg. Meja sov mest hela vägen, vilket var allra viktigast. Många gånger som hon rörde sig lite i någon av våra famnar blev vi nervösa och tänkte att “nu kan det vara kört”, men varje gång somnade hon om efter lätt vaggande. Vår sömn blev inte direkt varken lång eller skön, men det kändes klart sekundärt. Stella och Max var hur lugna och nöjda som helst, och sov lite då och då under natten så de fick iallafall lite sömn.


Så, att det var kväll i Singapore passade ganska bra efter en sömnmässigt kort natt, för det gav en chans att komma igen och ställa om kroppen. Annars skulle det förstås vara helt omöjligt att lägga sig så tidigt som runt 17 “vår” tid…

Vi checkade in på Novotel Clarke Quay. Därifrån har man bästa läge att komma ner till så mysiga Clarke Quays riverside och om man vill över till, i mitt tycke ännu mysigare, Boat Quay. Så, det eller Swissotel Merchant Court (som vi bodde på senast vi var här, för några år sedan) är båda bra hotellval lägesmässigt. Och så tog vi oss ett premiärdopp, och andades Asienluft igen. Jag kände mig så himla lycklig över det – och, även om det inte var Bali som hade varit allra bäst så kände jag mig också så himla glad att vara tillbaka i Singapore. Härliga, fina, Singapore.

Middag fick bli nere vid vattnet i Clarke Quay, för barnen kändes inte riktigt tillräckligt pigga – varken sömn eller energimässigt – för att gå några hundra meter till för att äta i Boat Quay. Jag upplever det senare lite mer prisvärt, medan ställena längs flodkanten i Clarke Quay känns totalt överprisade. Well… Det är smällar man får ta, tänkte vi, och åt nöjt ändå. Givetvis hade jag och Henke gärna kunnat ignorera viss trötthet och hängt kvar bland partykvarteren i Clarke Quay – eller på någon skön takbar för den delen – men nu är det ju en familjeresa detta, så vi somnade alla fem vid 23 i samma sekund som vi lade ner våra huvud på kuddarna. 


Och så har vi nu vaknat i Singapore, efter en natt då alla sovit under omständigheterna riktigt bra. Eller ja – nästan vaknat, ska sägas. Jag vaknade och kände mig pigg vid 7, så då gick jag ut och tog en lång löptur – 1,5 timme (med många fotostopp) hela vägen längs floden ut till Marina bay Sands och runt i Garden by the bay. Jag ville så gärna se och känna Singapore när nu tillfället dök upp, och visste att min önskade agenda inte riktigt skulle gå ihop med familjens… Springturism for the win, alltså!

Så nu är klockan 9, det börjar bli dags att väcka övriga familjen – och sedan blir det frukost och poolhäng tills vi åker mot flygplatsen strax efter lunch.

12 Comments

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det var en liten bonus ändå – på sitt sätt 🙂

 1. Wow härligt med spring turism 🙂 nåt nytt men smart!!!! Njut av resan! Vad hönde m det oplanerade stoppet? Kram

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   SÅ bra kombo, man hinner få sin pulshöjare och man ser extra mycket. Bäst!

   Mer info i nästa inlägg… 🙂

 2. Så lämpligt att vi nyss snackade Singapore i Att resa-podden! Tur i oturen att flyget strulade…. kraaaam!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, ja eller hur!
   OCH att vi pratat hur man ska göra vid förseningar. Ska ta tag i det där med processen kring det…

 3. Härligt att det blev ett bra dygn! och det är klart, ska man bli “strandsatt” så är väl Singapore ett helt ok alternativ 😉
  Om ni skulle råka bli det någon mer gång kan jag tipsa om att det även är mycket trevligt att äta på Robertson Quay som följer efter Clarke Quay. Mer prisvärt och många trevliga restauranger utefter floden. Det är även väldigt barnvänligt med gott om utrymmer för spring i benen.
  Ha nu en bra fortsatt resa till Bali!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det finns värre ställen, helt klart.
   Och skönt att ha varit där innan och känna till staden ganska bra – vi visste direkt på ett ungefär var som det var bra att bo, och jag visste vad jag ville få ut av dygnet.

   Tack för tips – det ska vi ta fasta på nästa gång i Singapore – för det blir helt klart fler gånger. Älskar Singapore!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Liten håla ja, haha.
   Du borde absolut ge det ett försök!

 4. Tycker att du vänt tråkigheterna till något alldeles fantastiskt ! Bra perspektivbyte!
  Singapore ser helt ljuvligt ut ! Hoppas nu allt går bra resten av resan. Kram

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack snälla! Ja… jag tycker att det är det bästa sättet att ta saker på, när man inte kan påverka eller förändra.

   Tack! Kram

Write A Comment