8 saker som ska göra mitt november roligare

November i år känns egentligen inte så illa. Det är nog för att hösten varit så kort på ett sätt – med en lång, varm september – och för att oktober var så otroligt härlig. Det var så blå himmel, så strålande sol och så sprakande färger så det nästan blev för mycket. Eller alltså – det kan det förstås inte bli, men det var väldigt få dagar och kvällar som uppmanade till inne-mys. Så nu i november finns en stor dos behov av det, och jag njuter. Fast – samtidigt så förvandlades världen snabbt till en med ett väldigt grått filter, eller nu till och med vitt i och det tidiga snöfallet, och det är verkligen en månad mitt emellan allt. Mellan sprakande höst och värmande julstämning.

De här sakerna är sådant som kommer att piffa upp min november;

1. Längtan efter och vetskapen om ett Bali som väntar

Det är ju det här då. November känns förstås inte ett dugg jobbigt, för vintern kommer inte att bli lång. I år bryter vi av den med en 3,5 vecka lång resa och jag har längtat efter en vinter med utlandsinslag i två hela vintrar. Planeringen tuffar på för fullt, och jag längtar så oerhört efter att komma tillbaka till Asien – men allra mest över att ha tid med familjen dygnet runt och så många dagar. Tiden ihop kommer etta, resan och destinationen i sig tvåa.

dubai-november-4-av-7

2. Tidigt julpyntande

Jo men just det – jag tänker pynta tidigt i år. Så fort jag känner sug att få upp stjärnor och annat så kommer jag att tillåta mig det. Detsamma gäller förresten glögg, skumtomtar och julmust också.

3. Ett dygn med hotellövernattning

Vi har lämnat Meja en natt sedan hon kom, vilket var för en 40-årsfest i början av oktober. I mitten av november kommer natt två, och den enda tills i cirka februari. Vi ska iväg ett helt dygn med två vänner, och exakt vad vi ska göra är för mig och Henke lite oklart då det är en överraskningsgrej som tack för att vi var toastmastrar på ett par vänners bröllop i somras. Men kvalitetstid blir det, god mat likaså – och en natt på hotell. Jag kan inte beskriva min pepp över detta!

4. Mejas 1-årsdag

Vår yngsta familjemedlem, hon som gjorde den komplett, kommer att fylla ett. Det känns på ett sätt som igår hon kom och jag fick som en total knock-out av känslorna till henne, men samtidigt som att hon varit hos oss så länge. Visserligen tittar jag oftare på henne och tänker ”vad hände?” och ”vilken tur att det blev såhär!” än att det känns naturligt, men jag tror att det hör till. Iallafall så känner jag så inför alla mina barn. Att vi varit en barnfamilj i 8,5 år känns helt osannolikt, och jag tänker ofta på hur märkliga många av de situationer vi befinner i oss är. Ni vet, när hamnade jag på ett kaotiskt lekland med tre barn en lördag och inte på en shoppingrunda med lyxlunch på stan?, liksom. (Svar: så sent som igår.)

meja-nyfodd-1-av-1

5. En middag på Punk Royale

Vi ska bjuda svägerskan (och min bror också då förstås) på en middag på Punk Royale som gratulation till hennes 40-årsdag. Det är så hypat så man behöver boka bord 00.00 när de släpps till datumet 30 dagar senare – och vi har hållit oss vakna flera gånger för att lyckas boka upp en dag och nu ska det bli av!

6. 40-årsfest med närmaste vännerna

Det vankas också fest igen med hela ligan hemmavid (i Dalarna, alltså), vilket ju känns inte så lite kul. Woopwoop!

7. Mysiga kvällar med tända ljus

Okej. Många roliga saker ovan i all ära – men jag ser fram emot de där mysiga kvällarna hemma också. Det lugna tempot. November är månaden som är alla andra månaders motpol. En sådan räcker för mig om året, men den behöver jag.

8. Roliga reseevent

Det är ett helt gäng roliga reseevent i november, och min plan är att gå på flera av dem. Jag får dock hålla tummarna för att inte Henkes ganska intensiva reseschema den här månaden ställer till det!

dubai-november-1-av-7

Vad ser du fram emot i november? 

  1. Oj så mycket roligt du har att se framemot Lisa! 🙂 Vi har en hel del också men det håller jag på lite. Min Ugandaresa är förståss inte hemlig på något sätt men vi har mer på gång. Sen är det det där med novemberbarn, det är ju toppen! Många ojjade sig över att vårt barn skulle behöva fylla år när det är grått, trist, mörkt (som om vi hade kunnat välja). Vi sa tvärtom, lyllos honom som har något att se framemot och glädjas åt i gråtrista november varje år! 😉

    1. Men, låter mycket intressant!! Får hålla mig uppdaterad, hör jag
      Haha, åsikter om när barn är födda på året vet jag allt om (då vi också har ett sent decemberbarn). Orka?
      Jag tycker inte Mejas födelsedag känns jobbig allt, finns ju mycket tid tillgodo i november, liksom! Så jag håller med dig!

  2. Vilken härlig månad du har framför dig! Bali, så underbart!

    Jag gillar november: lugnet innan all julkommers sätter in … Jag gillar också promenader i den novembervackra naturen, tända ljus, liksom kakelugnsvärme, bra böcker och film. I november fyller min yngste son 16 år, så det ser jag fram emot!

    Reseeventen blir jag nyfiken på, vilka är det?

    1. Bali blir dock först en bra bit in i december, men det är lättare att njuta november med utmanande väder när vetskapen om värme och vardagsavbrott finns.
      Låter som jättemysiga planer – jag älskar också sånt!
      Resemässa (minns inte vad den heter?), en fair travel-kväll, pub med Storbritannien och en med italienska alper – men ja… vad jag får till återstår verkligen att se!

  3. Passande pepplista såhär när november känns som gråast! Jag har, för första gången någonsin, börjat längta efter jul. Eller snarare, allt mysigt som händer där innan, hela december med lucia, advent och tända ljus. Så mitt november blir fullt av ljus, mys och värme (och förstås reslängtan och planering inför Chileresan!)

    1. December ÄR verkligen mysigt! Jag missar mer än hälften så alltså… jag tänker hänga upp stjärnor SNART.
      Är ingen jul-junkie men suget efter de där mysiga ljusen (och okej då, skumtomtarna också) är stor ändå.

  4. Massor att se fram emot ju, vad kul! Vi ska på julmarknad i Prag i slutet av november, och det ser jag ju fram emot. Och så står det nog nån resemässa och kanske nåt event i kalendern. Visst måste man hitta saker att se fram emot och pigga upp sig med. Vädret är ju inte sååå inspirerande …

    1. Julmarknad är ju så mysigt – var många år sedan jag upplevde sådan i annat europeiskt land.
      Låter för övrigt som att vi kanske ses någon kväll då? Hoppas! Kram på er!

  5. Så fint att ha allt detta att blicka framåt mot! Jag har också bestämt mig för att börja njuta av julen tidigt, särskilt eftersom jag kommer få ett två veckors break från julen ändå när jag åker till Indien om 1.5 vecka 😉 Ser fram emot att prova juleskums nya smak, tomtegröt och kanel!

    1. Men då har man ju VERKLIGEN all anledning. Känner starkt att man ännu mer borde strunta i traditioner gällande datum som måste passeras innan vissa saker anses okej – och göra som man vill. I helgen är det jag som hänger upp stjärnor – OCH äter juleskum. Och jag måste verkligen testa nyheterna!

    1. Haha! Men jag förstår hur du tänker – bebisgos alltså. Lika ljuvligt som känslan att det är över för fort varje gång är smärtsam. Så pass stor nu ändå!

  6. Åh mycket kul att se fram emot för dig! Jag ser själv fram emot Aten (jobbresa, men skönt med lite sol + 25 grader där igår), dotterns 8-årsdag, Monster Jam på lördag (sonen har vunnit biljetter så vi går hela familjen) och att jag äntligen snart kommer att få de fotoböcker jag tagit mig i kragen och beställt.

    1. Alltid härligt med lite miljöombyte tycker jag, så förstår att du ser fram emot Aten!
      Kul med födelsedag och med monster jam – det var sonen och mannen på förra året (eller om det var två år sen? hm) och tyckte det var väldigt kul. 🙂
      ÅH svårt avis på fotoböcker! Jag kommer mig aldrig för – men skulle så gärna vilja, älskar att bläddra i fotoböcker!

  7. Vilken rolig månad!!!

    Har julmarknad i Hamburg att se framemot!

    Sen ett Travel news Imorg ses vi kanske?

    NK s julskyltning är en favorit i nov reor den börjar nösta helg?!

    Fira farsdag!

    någrq restaurang besök i Sthlm!

    Alltid nåt!!!

    Började ju nov m en resa i Sverige!

    Kramae

  8. Är det ok att börja julpynta i november? Kände plötsligt ett enormt sug efter julstjärnor i fönstren. Och ja, jag spelade julmusik i morse…

    1. Ja men du vet, jag känner att jag kan ju (dessvärre) inte bestämma vem som blir president i USA, men då kan jag ju för sjutton få bestämma när jag sätter upp mina egna julstjärnor iallafall!
      Hade tänkt göra det ikväll men tiden rann iväg… Men någon dag i veckan blir det definitivt. Så DO IT! 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *