Jag vet inte riktigt hur bra koll ni har på skaran resebloggare i Sverige – men jag har riktigt bra, känns det som. Vi har ett nätverk som heter Svenska resebloggar, och genom det – och en ytterst levande och givande gemensam facebookgrupp – får vi bra koll på varandra och både inspiration och hjälp. Diskussionerna handlar om allt ifrån fotografering och samarbeten till hur vi som mer uttalat nischade resebloggare särskiljer oss från större livsstilsbloggare som också “reser en del” och ibland skriver om det mer eller mindre – och vilka styrkor och svagheter vi har och hur vi kan jobba med det. Att vi har nätverket är verkligen klockrent!

Igår skapades en spontan träff. Det hela började med att Dryden (som jag bland annat pratar om i senaste avsnittet av Att resa-podden; Att resa på kryssning) meddelade att han skulle befinna sig i stan och frågade om träningssällskap eller att “svinga en bägare” ihop. Svaret mynnade ut i 15 glada tillrop och träning och bägare byttes till häng hemma hos Christian aka Matochresebloggen – tack Christian! Vi fick otroligt god vietnamesisk streetfood från Panic Supper, vilken Foodora körde hem till oss – en riktigt smart tjänst för att få hem middag från flera olika anslutna restauranger hemkörda. Riktigt smart, och väldigt gott. Det var även Christians favorit-rosébubbel – Patriarche lägger jag på minnet!

Och så flöt kvällen och vi umgicks och hade supertrevligt, och pratade både resor och annat. Jag lyssnade nyfiket på Cathinkas Namibiaresa och pratade om Ecuador som ett superintressant Sydamerikaalternativ, fick höra Dryden berätta om Yosemite och Ämma/FäbFämme om Sri Lanka vs. Bali-bryderier, förhörde Katarina/Äntligen Vilse om Färöarna, Liniz om sin föreläsning på Underbara Barn-mässan på fredag (som jag ska gå och lyssna på!) och diverse annat med Towe/Come fly with me, Helena och Peter/Freedomtravel, Anna/Turisterna, Anneli/Life In Cerise, Lola / Slow Travel Stockholm, Sofia/Fantasiresor, Annika / ResfredagJeanette Seflin och Lena / Ladies Abroad. Maxad inspiration, och helt klart en ovanligt trevlig måndagskväll.

Bild: Freedomtravel

16 Comments

 1. Jätte roligt å ses!!! Vilken härlig kväll!!! Å snabb du e med å blogga!!! Jag har bara hunnit natta oss och amma x antal ggr och är kvar i sängen hihi 😉 dags å förbereda föreläsning inför fred!!! 😉

  Ses fred! Kramar

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja men visst var det! Meja somnade för en tidig förmiddagsslummer så fick passa på – sen ges inte många tillfällen på en dag kan jag lova! 🙂

 2. Jättekul att se alla bilder från er kväll. Och jag kan tänka mig alla spännande diskussioner ni haft om resor och allt möjligt.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det var en supermysig kväll – vi saknade dig!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Men verkligen! Och för en gångs skull hann man ju prata lite också – mer sånt!

 3. Oj så trevligt och kul. Den där diskussionen “Sri Lanka vs. Bali” hade jag sååååå gärna velat höra/deltagit i. 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, kan tänka mig det! Du väljer Bali, eller..? Våra planer går verkligen framåt nu, så pepp!

 4. Så kul att träffas och få höra allas reseplaner. Man vill bara sluta jobba och dra ett år 😉

  Kram

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Eller hur – men det känns skönt att ha reseinspiration så det räcker ungefär för alltid. 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Verkligen! Mer sånt! 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Eller hur! Bara att säga till nästa gång du kommer, haha!

 5. Kul å ses på fred!!! Håller på övertalar maken t kryssning i Karibien…. Efter ditt inlägg igår kan jag inte tänka på
  Annat 😉 hihi…. När på året åkte ni? Kram

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Jag tycker verkligen ni ska testa!
   Vi åkte i november så det var precis efter orkansäsong – men vad vi hörde så ändrar de rutten om det behövs.

Write A Comment