Min lista om 100 resmål att nå skrevs i september 2016. Givetvis betar jag av delmål på min långa rese bucket list, så några av punkterna nedan är uppnådda – jag har därför uppdaterat detta inlägg med några länkar och notiser om när målet nåddes. 


För ett tag sedan skrev min vapendragare och i mitt tycke Sveriges bästa resebloggare Annika/Resfredag en lista över 100 drömmar relaterat resor – 100 mål att nå / #100resmålattnå. Jag blev otroligt inspirerad, men tänkte att en sådan lista var i princip omöjlig att skriva. På ett sätt var den det, men inte på det sättet jag trodde – att det skulle bli svårt att skriva ned 100 bara sådär. Istället blev det svårt för mig att begränsa mig. Drömmarna bara flöt ur tankar och fingrar på mig, och jag skulle kunna komma på 100 till. Dessutom skapas drömmar längs med vägen – så detta är inte alls något facit på det jag vill göra och endast det. Jag kom också att tänka på otroligt många saker jag vill göra igen – både upplevelser som sådana såväl som specifika destinationer, men jag valde att helt fokusera på saker jag inte gjort. Såhär ser den ut – min lista över 100 resedrömmar;

100 resmål att nå

Om du frågar mig idag, alltså.

 1. Yoga på ett riktigt retreat i Indien
 2. Uppleva midnattssolen
 3. Se Taj Mahal
 4. Se solen kasta sitt ljus över vita moskén i Abu Dhabi
 5. Bestiga ett riktigt högt berg
 6. Vandra bland risplatåer (Bali, december 2016)
 7. Sitta längst ute på Trolltungas klippkant
 8. Springa ett fjällmaraton
 9. Lära mig offpist och njuta av orörda repor i höga fjäll
 10. Vandra Kungsleden
 11. Uppleva ett dansande norrsken
 12. Yoga på Bali (Yoga barn, Ubud)
 13. Äta en full middag på Noma i Köpenhamn
 14. Vandra Inkaleden
 15. Paddla SUP på ett riktigt vackert ställe – en tjärn i norr eller turkost hav vid ekvatorn
 16. Uppleva Machu Pichu
 17. Äta på en märklig konceptkrog i Tokyo (gärna sushi)
 18. Se norra Norge med Trondheim och Lofoten
 19. Åka skidor i Kanada
 20. Spegla mig i “världens största spegel”; sandöknen i Bolivia
 21. Se en isbjörn (från håll)
 22. Vandra till Everest base camp
 23. Cykla mountainbike downhill
 24. Bo på Marina Bay Sands i Singapore
 25. Bo på pålar i vattnet (t.ex Mauritius/Maldiverna/Zanzibar) med min man
 26. Testa kitesurfning
 27. Göra wet canyoing/repelling nerför vattenfall i Slovenien
 28. Spela en golfrunda på en vacker bana i Sydeuropa – som i Portugal!
 29. Se ett isberg vid Svalbard
 30. Åka på safari (se the big 5) (Sydafrika, feb 2017)
 31. Uppleva Filippinernas övärld
 32. Åka på en ren tjejresa till Alpernas pister
 33. Besöka Namibias öken
 34. Höra Victoriafallen forsa från nära avstånd
 35. Roa mig i Atlantis (Dubai) vattenland med mina barn
 36. Hoppa fallskärm på ett riktigt vackert ställe
 37. Besöka ett Draculaslott i Transylvanien
 38. Gå på marknad i Marrakesh
 39. Vandra i Yosemite
 40. Segla i Kroatiens övärld
 41. Ta mig över Golden Gate-bron
 42. Uppleva Tel Aviv
 43. Se Niagarafallen
 44. Besöka Färöarna
 45. Åka linbanan och titta på djur på Kolmården (safaricamp Komården juni, 2016)
 46. Vandra Caminito del Rey, Spanien
 47. Besöka Sturkö/Karlskrona
 48. Dricka ädla bubblor i Champagne
 49. Besöka 100 länder
 50. Lära känna någon människa från en annan kultur på hemmaplan genom integrationsprojekt
 51. Göra en rundresa i Iran
 52. Besöka ett bad i Budpest
 53. Spana ut över vidderna i Arches national park, Utah
 54. Vandra i Nepal
 55. Åka tunnelbana i Moskva
 56. Doppa vaderna i kristallklart vatten längs Albaniens kustremsa
 57. Dricka cappuccino i en gränd i en by på Korsika
 58. Rida islandshästar i flera dagar ihop med min dotter
 59. Göra en roadtrip i Kanada
 60. Övernatta på ett slott i Skottland
 61. Forspaddla i Nepal
 62. Gå Samariaravinen på Kreta
 63. Spegla mig i Chicagos giant bean
 64. Bjuda en utländsk familj på en svensk middag hemma
 65. Bo utomlands medan mina barn är i skolåldern
 66. Uppleva Australiens västkust – Perth och beyond
 67. Cykla mellan vingårdar i Frankrike
 68. Flyga luftballong över Serengeti
 69. Bo en natt på ishotellet i Jukkasjärvi
 70. Göra en långflygning i ett plan som drivs av förnybart bränsle
 71. Flyga luftballong över Kappadokien
 72. Besöka ett Disney land
 73. Bila hela USAs västkust – från Seattle till San Diego
 74. Bada i en infinitypool med utsikt över Balis risterrasser/djungel (Ubud, Bali, dec 2016)
 75. Åka längdskidor på ett kalfjäll
 76. Se de mystiska statyerna på Påskön
 77. Vandra på en glaciär på Svalbard
 78. Bestiga Mt Fuji
 79. Uppleva Kuba
 80. Ta en gondoltur i Venedig
 81. Vandra och springa i alperna sommartid
 82. Leva karnevalsliv i Rio de janeiro
 83. Gå på kinesiska muren
 84. Bestiga Kebnekaise
 85. Tågluffa genom Europa
 86. Äta afternoon tea på Burj al Arab
 87. Klättra in i en isländsk glaciär vintertid
 88. Bestiga Kapstadens Table mountain (Kapstaden, feb 2017)
 89. Svettas på en träningsresa
 90. Se Egyptens pyramider – snarare den böjda, den röda och den svarta än Gizas
 91. Fota de små färgglada byarna Cinque terre, Italien
 92. Tuffa fram med Kerala express
 93. Bo i lyxigaste sortens glamping-tält på en camp på savannen eller i öknen
 94. Sight-seeing-cykla i Amsterdam
 95. Få en reseskildring publicerat i en tryckt tidning/magasin jag tycker om
 96. Njuta på en vingård i Sydafrika (Franschhoek, Sydafrika, 2017)
 97. Skåda en knölval i vattnet kring Grönland
 98. Bada i en het källa i Yellowstone nationalpark
 99. Åka slalom tillsammans hela familjen på fem samtidigt i samma backe (1 januari 2018 i Åre)
 100. Nå 100 inspelade avsnitt av Att resa-podden – och göra fler roliga saker inom ramen för Att resa och bloggen!

Vad har du på din lista?

100 resmål

15 Comments

 1. Först och främst, TACK, vad glad jag blir. Och listan, wow vad många fina punkter! Det finns några grejer vi kan samköra, vad sägs om att podda från ett slott i Skottland? Eller svettas på en träningsresa ihop? Gah, jag vill bara börja beta av min lista – NU!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha men eller huuuuur! Kombinationer vore ju bara alldeles extra bra! 🙂

 2. Waow, mycket att sträva efter och se fram emot! Min lista är inte lika definierad, men en massa grejor finns förstås ändå på listan… Kinesiska muren har jag faktiskt besökt två gånger och på Färöarna har jag bott i två månader, men i övrigt finns det massor av spännande saker på din lista. På min icke-exsterande lista finns sånt som att besöka alla stan-länder till exempel 😉

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Den var inte så definierad hos mig heller, men så började jag skriva och helt plötsligt var den full. Haha!

 3. Roligt att ta del av andras bucketlist! Vissa saker lockas saker inte alls känns lockande för mig 🙂 läste en annan bucketlist där personen ifråga ville äta världens starkaste chili… Men som sagt, spännande att ta del av andras tankar och drömmar.
  Ang moskén i Abu Dhabi. Den är helt magisk och är som vackrast på kvällen.
  Jag har skrivit om mitt besök i moskén ifall du vill kika 🙂
  Må så gott!

  https://nouw.com/blog/posts#BlogPost_26662250

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det är ju det som är så härligt med resor och resmål – det finns så mycket, och alla gillar vi olika saker. 🙂

   Fina moskén alltså – och i kvällsljus verkar den verkligen alldeles extra magisk!

 4. Vilken härlig lista! Jag kan skriva under på en hel del av dina punkter, samt har upplevt några av dom. Tänk vad lyckligt lottade vi är ändå va? Det ska bli spännande att följa er till Bali, det är ett resemål högt upp på önskelistan utan tvekan.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja men verkligen – det gäller att inte glömma det.
   Jag skulle kunna skriva en lika lång lista över vardagliga saker också – med mål som “ta en promenad i Nyckelviken när hösten är som allra kristpigast” eller “se min son spela sin första fotbollsmatch”. Det stora i det lilla är ungefär lika fantastiskt!

   Bali ja – i mitten av december drar vi! Jag ska se till att göra verklighet både av infinitypoolen, risterasserna och yogan!

 5. Pingback: #100resmålattnå - min lista | 155 cm utmanar världen

 6. Pingback: Hit reser vi utan våra barn - eller inte på länge -

 7. Pingback: De ickeexisterande resedrömmarna 2018 -

 8. Ha ha,

  Min lista är ganska lik din, fast min fins (ännu) inte så detaljerat nedskrivet! Kul med Svalbard, det finns på minmed, de flesta är ju lite frågande till det resmålet…. jag fick också många uppfyllda 2017, i år blir det mest skidor, sverige å norge sommar i sverige å storstad tror vi på höstlovet!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Svalbards-boosten kommer att komma tror jag… Natur är på frammarsch, liksom.
   Låter som en härlig plan för 2018!

 9. Pingback: #100resmålattnå - min lista | Resa medvetet

 10. Pingback: 100 drömmar – From Sweden to Everywhere

Write A Comment