Vad kostar ett hotell på Bali? En familj på 5 och reseplaneringen…

Ja, det är ungefär sådana tankar jag dragits med på slutet, och svaret är mellan ungefär 246 och 6789 kronor natten.

Ärligt talat så finns så otroligt bred spridning, och jag kan knappt sålla bland alla olika hotell som finns i utbudet. Jag kan ofta tänka att det ”å ena sidan är värt att kosta på för det är ju så speciellt med…” och å andra sidan tycka att för mycket pengar på hotell är en direkt dålig investering – oftast spenderar vi ändå så lite tid på hotellrummet, och dessutom är övergripande familjär känsla så mycket viktigare för mig (oss) än lyxen.

Resan i vinter är vår första lite rejälare som en familj på fem, och det är en utmaning har jag kunnat konstatera. Vi kör som alltid på en sökning på hotellbokningssajterna som om vi bara hade ett barn, och försöker lusläsa vad som gäller med extrasängar, spjälsängar och barn i vår säng – och försöker få ihop något som inte drar iväg i kostnad. För, även om våra barn börjar bli större så är två separata rum verkligen inte ett alternativ – hur skulle vi då dela upp oss, och varför? Familjerum är en bristvara på den typ av hotell som vi vill bo på, och jag bor hellre trångt i ett rum än luftigt i flera, avskilda.
Jag söker hotell och bokar och skriver i kommentarsfältet hur det ligger till, och det har alltid gått bra innan men nu känns det lätt tveksamt ändå. Hotellet på bilderna här tror jag mig ha bokat i Ubud – för än har de inte protesterat…. Men samtidigt vet jag inte om de kommer att göra det längre fram, och slappnar nog inte av förrän vi är incheckade – lagom före julafton. Men, visst ser det härligt ut? Jag håller tummarna för boende på vackra Mathis retreat när vi är i Ubud!

Den här dagen som spenderats ”hemma” i Borlänge har varit lugn i övrigt. Jag hade inte höga ambitioner – men iallafall ambitioner – om promenader och annat, men har mest hängt i soffan och njutit av att inte behöva lyfta nästan något finger alls. Så himla skönt!