Processed with Snapseed.

Från Nacka till Dalarna

De senaste dagarna har vi njutit rejält av höstens guldskimrande inramning, och Nyckelviken har seglat upp som en rejäl favorit för barnvagnspromenaderna. Det är bara så vackert! En riktig pärla så nära stan med allt från havsutsikt till djur och blomstrande trädgårdar.

Nyckelviken NyckelvikenNyckelviken

Den vanligaste rundan är annars att jag går från mitt område och över till Saltsjö duvnäs. Där är det härligt att kolla in pampiga kåkar men framför allt havet och alla båtar. Lika långt avstånd till båda, och stretchar jag promenaden blir den dryga timmen – men väldigt olika inramning. Det är verkligen en lyx att kunna välja!

Den här förmiddagen blev det allt annat än en solig promenad dock, då regnet öste ned utanför fönstren. Jag klagar inte – jag har längtat efter lite rusk som omväxling och innedagarna är enormt mysiga de också. Det känns lite som att Meja – 10 månader idag för övrigt, hurra! – inte tröttnat på hemma ännu. Det är större ytor än de andra barnen hade i samma ålder – när vi bodde i lägenhet, och hon har många områden att utforska. Gnälligt kan det förstås vara mellan varven ändå, framför allt när hon sovit dåliga slumrar (vilket händer ungefär varenda dag, tur att hon är stabil om nätterna numera) eller något stör henne. Det senaste är också helt sant för tillfället – hon är riktigt förkyld och matvägrar så det är förstås ingen höjdare. Det känns nästan som att jag ammar på heltid igen…

Nu har vi dock lämnat Nacka och är på ett tåg på väg norröver mot Dalarna för några dagar, jag och hon. Hela programmet är inte roligt (hej begravning!) men det ska bli väldigt mysigt att komma upp några dagar och andas dalaluft.

Jag väntade tills idag med att boka biljett, då jag inte visste hur Mejas förkylning skulle utveckla sig. Idag var hon dock bättre än igår, mest bara snuvig, så jag valde att åka. Döm om min förvåning när det idag var ännu dyrare än de igår redan dyra biljetterna. Och här sitter jag nu på ett folktomt tåg och filosoferar lite hur SJs prissättning fungerar egentligen. Är det inte helt sjukt att detta miljövänliga (och himla härliga) sätt att resa inte har en prissättning man kan förstå sig på? Nog borde jag kunna få en biljett till 22 mil / två timmar Stockholm – Borlänge mitt på dagen billigare än 430 (!!!) kronor – inte minst när jag bokar samma dag och det på tåget är ungefär 75% lediga stolar?