Jag är just hemkommen från en kväll i stan. Jag och Annika hade dejt, inte bara med varandra utan också (via Skype) med en otroligt häftig person; Cecilia Blankens. Jag misstänker att de flesta som läser här redan känner till henne, men presentationen av henne blev inte direkt kort… Journalist, modeexpert, mediaprofil, entreprenör, skodesigner, bloggare (och före detta poddare), kokboksförfattarinna (Nyfiken Grön) och numera Los Angeles-bo. Det sista var förstås något vi var extra intresserade av, när vi ikväll intervjuade henne för ett avsnitt av Att resa-podden. Vi ville verkligen höra mer om Los Angeles – både för den som bor där och för den som besöker som turist, och dessutom prata lite om det där med att flytta utomlands med tre små barn. Intressant och inspirerande!

Idag hette poddstudion Clarion Hotel Amaranten. Det var verkligen perfekt att vi var välkomna att sitta i en av deras härliga juniorsviter och podda – både geografiskt (närmare oss alla med sitt läge på Kungsholmen en kort promenad från T-centralen), tystnadsmässigt (vi har betydligt större utmaningar när vi sitter hemma…) och inspirationsmässigt.

Clarion Hotel Amaranten blev så sent som i våras färdigrenoverat, och efter sitt totala ansiktslyft går nu hotellet och alla rum i läcker 60-talsstil, för att påminna om det årtionde då hotellet upprättades. Jag älskar hotell som är modernt fräscha men känns mysiga och ombonade på samma gång!

Det var länge sedan jag var på Amaranten, men det var verkligen ett snyggt lyft hotellet fått. Jag gillade också att det numera inte har en traditionell hotellbar utan en öppen och arbetsvänlig lobby, och sedan istället är sammanbundet med stjärnkocken Marcus Samuelsson nya bar Tap room som senare övergår i restaurangen Kitchen & Table.

Även om jag ätit på Kitchen & Table (<– recension) och varit väldigt nöjd så knallade vi ikväll vidare mot centralen när vi var klara med inspelningen. Vi blev sittande på Wagamama i flera timmar och pratade blogg och podd (och livet, förstås). En himla fin – och peppande – kväll på alla sätt och vis!

8 Comments

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Nu är det släppt, in och lyssna och inspireras till utlandsboende 🙂

 1. Pingback: 018: Att resa till Los Angeles (& stanna där) - attresapodden.se

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det är släppt nu! Tycker verkligen att hon är så cool och inspirerande så det var verkligen kul att höra henne berätta om livet i LA!

 2. Tack för en av Sveriges bästa poddar! Gillade avsnittet massor. Önskan framöver – en podd i veckan. Förstår såklart att tiden,livet och jobb begränsar men tänk så härligt det hade varit! 😉
  Ha ett härligt veckoslut.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Men tack Sandra, fantastiskt rolig kommentar! Det är så kul med podden och jag hade verkligen önskat att mer tid fanns! 🙂
   Roligt att du gillade avsnittet med Cecilia. Hon är verkligen så cool och inspirerande!
   Jag och Annika blev verkligen pepp på att ha med fler häftiga gäster och satt efter inspelningen och spånade fritt på fler drömgäster. Har du något förslag så säg gärna till så tar vi med det på vår önskelista. 😉
   Tack detsamma!

 3. Pingback: Cecilia Blankens podd om Los Angeles (och utlandsliv) - Livet från den ljusa sidanLivet från den ljusa sidan

Write A Comment