Den där dagen för snart en vecka sedan när jag strosade runt planlöst i London och hade det himla härligt så var matmarknaden Borough Market ett av de första ställena jag råkade stöta på. Marknaden ligger på Southwark Street/Borough High street just söder om Southwark Cathedral på i den södra änden av London Bridge.

Det kändes som att jag klivit in i ett helt annat århundrade, och det kanske inte är så konstigt med tanke på marknadens anor. Redan för 1000 år sedan (!) fanns det marknadsaktiviteter ungefär vid den här platsen vilket lade grunden för dagens Borough market, och nuvarande byggnader designades runt 1850.

På marknaden säljs mat och råvaror i alla möjliga former. Det ena ståndet är häftigare än det andra och det är otroligt charmigt att gå runt och botanisera bland allt som erbjuds. Jag kunde inte slita mig utan ville gå runt och smaka på och köpa hem ungefär allt!

borough marketborough marketborough market

Det var ju dock inte riktigt läge för mig att köpa hem en massa mat, så jag nöjde mig med en juice.

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Borough Market om du ska till London – det är verkligen en upplevelse att gå och titta på och känna doften av härlig mat medan tunnelbanan dunkar ovanför huvudet på en. Så charmigt!

Och räcker inte mina ord som tips så kan jag berätta att det tydligen är väldigt inne också. Det är det stället att handla sin mat på, och ses ofta i filmer som exempelvis Bridget Jones dagbok, Lock, Stock and Two smoking Barrels och Harry Potter och fången från Azkaban.

7 Comments

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Men det skulle du VERKLIGEN!

 1. Tänk att jag har bott i London i tre år utan att upptäcka denna marknad. Läste om den för första gången i någons blogg för några månader sedan. Nästa gång jag är i London är det här definitivt ett måste! Tack för inspiration❤️

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Oj, men då är det inte bara mig den gått förbi – om du till och med bott där men inte hört om den.
   Vad bra att jag kunde inspirera – kan verkligen lova att du inte kommer att bli besviken!

 2. Jag ÄLSKAR Bourough Market, det är mitt absoluta favoritställe i hela London. Det bästa är att gå ut och klubba en fredag, vakna lagom bakis och spendera hela lördagen med att äta sig igenom marknaden (och dela på en kanna pimms)

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Haha, bästa kommentaren! Nästa gång får det bli barnfritt i London, och då kan upplägget se ut ungefär precis som du föreslår. Tack! 😉

 3. Pingback: London - svenska resebloggares bästa tips | FlyingDryden

Write A Comment