På filmpremiär; filmen ”Angry birds the movie”

Idag hade jag och Max lyckan att få vara medbjudna med Towe och Aramis på galapremiär av  filmen ”Angry birds the movie”. Karaktärerna från det av Max och många människor i hela världen älskade spelet Angry birds har flyttat in i filmens värld och handlingen bygger såklart på spelet. I min vuxna värld är  just den ”aningen” tunn men för en 5-åring är den helt perfekt. Tänk dig en ö där det bor enbart glada fåglar som inte kan flyga och tre outsiders – arga fågeln Red, snabba Chuck och opålitliga Bomb – som helt plötsligt får besök av ett gäng grisar som verkar snälla men inte är det och så ska de bekämpas. Det är goda mot onda, pang och bom, arga fåglar och lite kiss och annat extra roligt. Enligt samma lilla person, alltså.

Våra barn var aningen taggade, och njöt sig igenom hela kvällen – från en härlig foajé med diverse godsaker via underhållande 3D film till goodiebag. Lyckan!

filmen Angry birdsfilmen Angry birds

Mitt bästa var kvalitetstid med Max. Det är så himla härligt med häng med bara ett barn, som ikväll ihop med kompisar åt oss båda, och det var verkligen en extra bra måndagskväll. Hemma åt sig Meja genom en halv banan och någon sked gröt så hon klarade sig helt okej tills jag kom hem och kunde ge mer av det hon gillar allra bäst. Men det är allt rätt härligt att det går framåt på den alternativa matfronten! Jag är faktiskt inte så nostalgiskt känslig över att gå från en fas till en annan, för jag vet ju att det kommer så många härliga tider och faser varje månad och år. Det är en skön insikt, även om jag vissa stunder förstås bara vill gosa in mig i hennes lår och stanna tiden med jordens ljuvligaste bebis. Men det vore ju liksom trist att varje dag sörja att hon aldrig kommer att vara så liten igen, istället för att fokusera på och glädjas av en fin dag ihop och vetskapen om en ny imorgon. Tänker jag. 

Jag funderar för övrigt lite på vad som ska bli min första lite rejälare sak själv med Stella, som fått mindre av den varan än Max. Kanske åka iväg och rida islandshästar någonstans? Berätta gärna om ni har något tips!

________________________________________
Bilden överst är från SF.se