Dubai från den ljusa sidan

Idag vaknade vi inte till de 30 grader plus vi haft sedan vi kom, utan till regn och en temperatur på 23. Tillräckligt för mig för att ha bara linne (det är inget givet!) men inte tillräckligt för att ha en dag vid poolen. Så, det är ju tur att man kan uppskatta annat och idag hade vi siktet inställt på Friday  brunch. Det är en riktig klassiker i Dubai, och något som innebär en total orgie i mat – och för många också alkohol. Fredagen är inledningen på den arabiska helgen, och det firar Dubai-borna, inte minst de internationella, in med fredagsbrunch. På de flesta hotell serverar flera restauranger sina bästa rätter och oräkneliga ytterligare i bufféer av allra lyxigaste slag. Man betalar antingen för maten eller för mat med fri dryck, och det innebär på vissa ställen runt 3 timmars frossande i lyxiga godsaker och på vissa detsamma med tvisten att det övergår i totalt party fastän det är mitt på dagen. Mer om vår brunch (och mer om brunch allmänt) kommer i ett eget inlägg senare. 

Vi sov ut, vilket var uppskattat efter många nätter med lite för lite sömn, och tog en ytterst liten frukost (eh… kvart i 11) bestående av en kaffe och en halv croissant. Sedan promenerade vi iväg längs Marina-promenaden med siktet inställt på Dubai marina mall och the Adress hotel / Mazina, som vi läst att hade en familjevänlig fredagsbrunch. Det är dock mitt första tips – boka brunch i god tid. Vi hade inte bestämt om vi skulle kosta på de allra bästa eller vilken nivå vi skulle lägga oss på och när vi väl ringde runt så var det fullt på alla. Vi provade säkert på ett 15-tal… Så vi chansade helt enkelt. 

  

Vi var otroligt glada när vi faktiskt fick plats, men med plats för något hundratal så vore det väl konstigt om ingen avbokade eller inte dök upp, resonerade vi och fick rätt. 

Maten var magiskt bra och vi njöt i alla timmar brunchen pågick. Ungefär en hel dag. Tur att vi inte missade så mycket sol och bad, men oj vad värt det var med fredagsbrunch ändå! 

Regnet upphörde inte på seneftermiddagen heller, så vi hängde kvar i Dubai marina mall. Den är inte alls lika stor som de andra monster-galleriorna men nog så intressant. 

  
Sedan gick vi hem och insåg att man i detta väder för första gången hade utsikt mot Atlantis the palm ordentligt, och barnen konstaterade förstås att poolens varma vatten upplevs ännu varmare när luften kylts något. 

  

 

Vad vill jag ha sagt med rubriken? Jodå, det går att fokusera på och njuta av de saker som är riktigt bra även när vissa saker (värmen och solen) inte är det. Och vilka fina dagar man då kan ha ändå! Provocerande? Kanske, men det är min äkta tro och mitt sätt att se på livet.

Men imorgon ska solen komma åter och det ser vi fram emot. Då blir det pool- och strandliv igen!