Idag har vi gjort något av det häftigaste jag upplevt! Men det var först på eftermiddagen, för dagen spenderade vi på stranden. Vi är egentligen mer poolmänniskor, iallafall mina 3 (kanske 4?) övriga familjemedlemmar. Om det nu finns just två typer, men jag tror nästan det?

Vi gick iallafall ner till stranden redan på morgonen, vilket betyder förmiddag för oss som även vanligtvis är mer kvällspigga och morgontrötta (alla 5) och tog med oss picknickfrukost. Där var vi i sällskap med hemmafruarna och nannysarna och tänkte att det där med expat fortfarande känns lockande.
Sedan hängde jag och barnen kvar på stranden medan den mer sol- och värmekänsliga bebisen (inget vi märkt alltså men måste ju utgå ifrån det) hängde i skugga bredvid poolen. Det var grymt kul i vågorna, tills Stella voltade av en hög variant och slog i botten med näsblod till följd. “Upp på hästen igen!”, sa jag, men icke.


Efter en enormt god salladslunch på the cheesecake factory (ja, jag vet, otippat) och någon timmes poolbad blev vi sedan hämtade av en stor jeep från Oceanairtravels, som skulle ta oss med på det där härliga jag berättade om inledningsvis; en tur i öknen. Jag kommer berätta mer om själva turen senare, för den är värd ett eget reportage, men i korthet.
Vi började med att åka mot öknen, österut mot Oman. På ett ställe fick vi (mot extra betalning) köra 4-hjulning i sanddynerna. Så galet kul! Vi körde lite både ensamma och med kidsen, båda varianterna till höga glädjetjut.


Sedan drog jeepen ut i öknen för att attackera de oändliga sanddynerna. Med tanke på Meja hade jag sagt att vi nog tyvärr fick nöja oss med den lugnare turen, men jag är rätt övertygad om att det inte var den vi fick. Vi fick en rejäl åktur upp och ner och sidledes över höga, skarpa dyner med de fyra feta hjulen slirandes över sanden så det yrde i rött runt oss. Det var så sjukt kul och vi älskade det allihop! (Meja somnade – helt otroligt…)


  
Jag hade nog tänkt innan att jeeputflykt i Dubai-öknen var en turistfälla och visst är det mycket turister och många jeeper men upplevelsen var ändå enormt bra. Det överträffade mina förväntningar med råge och jag skulle göra om det igen vilken dag som helst i veckan. Upplevelsen alltså! Tack livet!

Dubai öknen
  

Utflykten avrundades efter närmare ett par timmar i jeep i öknen med kamelridning, lite väl högljud magdans och en diger och riktigt god middag på deras “camp”. Där samlades alla, så det var mycket folk men ändå trevligt och stämningsfullt.

  

En maxad Dubai-dag kan man lätt säga, och jag är ännu en gång så tacksam att vi valde just detta resmål denna gång – och denna utflykt; “Evening Dubai Desert Safari with VIP camp”.

20 Comments

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det var verkligen helt otroligt kul!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Sånt brukar slå mig också ibland när jag läser hos andra… Men det är ju lite skönt också, upplevelsen är viktigare än rapporteringen från den. 🙂

 1. Oj! Vi som varit i valet och kvalet om vi ska göra en ökenutflykt när vi kommer till Dubai i augusti… Nu känns det ju verkligen som man vill prioritera det! (Trots tight budget…)
  Ser sjukt härligt ut!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Alltså det var verkligen kul!
   Men tänker också att det kanske för er kan bero på vilka andra ställen ni har? Ökensafarin med jeep i sanddynorna var verkligen otroligt kul och häftigt (trots turistigt med mycket folk – man såg jeepar här och där men det var ju ändå så stort liksom). De vi åkte med var inte jättedyra kan jag tycka med tanke på vad man fick, ca 200 USD för hela familjen.

 2. Ååå det ser hääärligt ut! Min make har inte velat göra sånna jeeputflykter av erfarenhet att killarna ofta kör som galna ? och trots om man ber om lugn åkning så blir det crazy. Ibland blir man mer rädd av sig när jobbar inom turism och därmed får en större inblick i de TOTALA händelser för många kunder som deltar. Det har varit en del “olyckor” med skadade eller onda ryggar … Också för att chauffören inte har hörsammat kundernas önskemål. Men er upplevelse låter fantastisk!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja lite galet kör de allt men det är också det som är så kul. Det sög i magen men jag var aldrig orolig. Ja det är säkert så att det finns de som skadar sig – liksom överallt. Vi är inte sådana som drar oss för varken berg- och dalbanor eller canyon swings och rafting heller visserligen. Vi kör lite “live a little!” och så… kör vi. Det finns så många risker med allt liksom.
   Ja det var verkligen fantastiskt, så glad att vi gjorde detta denna gång!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Men verkligen! SÅ mäktigt!
   Hur var det jämfört med Marocko tycker du?

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tack Anna!
   Folket runt omkring var imponerade av våra barn som behärskade snowboarden – men det gick otroligt långsamt så var inte så svårt för oss som är vana vid snö – men för de med annan nationalitet (dvs nästan alla, hörde inga andra svenskar) var det mer utmanande verkar det som. 🙂

 3. Det ser galet roligt ut att leka i sanden! Kanske för att vi nordbor inte är så väldigt vana vid de mängderna sand? Även ljuset ser väldigt speciellt ut 🙂
  Hälsningar Linnea i Bayern

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja det blir verkligen häftigt ljus med den där röda sanden i oändlighet, i skymningsljus. Mäktigt!
   Nej precis, vi är ju inte så vana vid det – men däremot hyfsat vana vid känslan tack vare vår snö- och is-vana. Same same but very different. 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Vi valde bort förra gången men nu kändes det rätt – och jag skulle kunna göra det igen!

   Men ni har ju också haft en häftig öken-upplevelse i Marocko!
   Vår i Jordanien var häftigare på ett annat sätt – mer orört, mer äkta och mindre turistigt – men detta var coolt ljust med sanden och det adrenalinfyllda. Så båda var bäst på olika sätt.

 4. Pingback: Reseinspo: Ökentur del 1; Jeep i öknen - Livet från den ljusa sidanLivet från den ljusa sidan

 5. Pingback: Reseinspo: Månadens reseinlägg; Mars 2016 - Livet från den ljusa sidanLivet från den ljusa sidan

Write A Comment