Stora Blecktornsparken och den avlägsna våren

Stora Blecktornsparken på sydöstra Södermalm är helt klart en av Stockholms absolut bästa lekparker, eller parklek som den heter. För ja, iallafall så skiljer man här i Stockholm på lekparker och parklekar. Jag kan inte svära på skillnaden mellan de båda, men tror att ”parklek” syftar till en lekpark där det finns någon form av uppstyrd verksamhet. I parken finns förutom väldigt mycket saker att leka fritt med även djur och en öppen förskola, där det senare är extra praktiskt när man har ett lekande barn samt en bebis i släptåg. Utrymme för matning och byten i värme även under vinterhalvåret, då det inte känns särskilt attraktivt att göra något av det i det fria, uppskattas.

För nej, någon vår har vi inte än. Hoppet kommer och går, för ibland känns det som vår i luften och allmänt härligt och gårdagen började som det. Jag såg en blå himmel genom fönstret och bestämde direkt att min och Max (hemma pga förskoleutbildning = personalbrist) dag skulle spenderas till stor del utomhus. Efter SATS Sjöstaden med MiniSats för honom och StrongMama för mig och Meja följt av cafélunch tog vi båten över till Söder till just Stora Blecktornsparken. För ja – det är verkligen en park att hänga länge i, och som passar något äldre barn utmärkt. Det är linbana och rutschkanor, klätternät och -väggar, slänggungor och vanliga gungor, innebandyplan och stora trehjulingar och ja – något för alla smaker. Helt klart ett bra ställe att besöka om man vill rasta barn i Stockholm i någon timme eller många!



Max hade hur kul som helst men själv hade jag vissa åsikter om den där våren. För, det geggiga underlaget och de mastiga vattenpölarna mest överallt passade inte alls bra med mina ljusa, fräscha sneakers (jag har ju bestämt mig för att det är vår!) och jag som höll mig betydligt mer stilla än Max frös mer än vad som är okej en marsdag med betydligt bättre potential än vad som levererades. Nästa gång får bli när solen är framme och värmer mot husväggen, och mina sneakers kan hållas rena. Vi säger så.

Fast apropå det så är det idag betydligt soligare och varmare, och på promenaden till skolan imorse kunde Max åka sparkcykel och fåglarna kvittrade. Är det vår nu då?