Idag slog jag mig ned i SATS omklädningsrum, dit jag på inget självklart och välplanerat sätt utan faktiskt ganska spontant tagit mig för ett StrongMama-pass, och så kom en snabb tanke till mig. “Vad duktig jag är som är här!”. För det känns lite så – träningen kommer inte naturligt än. Jag är hyfsat motiverad känner jag, men inte tillräckligt för att utan en stark vilja lyckas ta mig över en rätt hög tröskel innan jag tränar hemma. Vidare ligger det ännu på framtiden att gå till gymmet och köra mina roligaste pass, och med det komma i ett normalt tränings-flow. Men jag tog mig iväg – duktig!
Det jag sedan insåg är att jag inte gillar att tänka att jag är duktig som tar mig iväg och tränar. Det blir ju som att det inte är normalfallet, utan något jag pressar mig till. Jag vill att träningen ska komma naturligt och att jag bara ska befinna mig i ett träningssammanhang utan att ha tänkt efter, i princip. Att inte träna är det jag tycker att ska vara det som är utöver det normala. Så som det vanligtvis är för mig med träningen, med andra ord. Jag får in den för att den är en del av mitt liv – av min vanliga rutin. Ofta med bra pass, ibland med pass som bara “är”, men alltid med gott om glädje och energi, tillsammans med en efterkänsla av välbefinnande. Så.

Jag är med andra ord inte riktigt där än, och det är där det som är så bra med de färdiga mammapassen kommer in. Inte bara kan jag samtidigt vara med Meja och ha koll på att hon trivs, utan jag tar mig bara dit och sedan får jag träningen serverad. Dras med av andra, triggas, och när jag väl är där så genomför jag förstås på mitt bästa sätt. Så bra!

Även om gruppträning inte riktigt är min grej längre, så får jag på mammapassen nu just det jag behöver. Påminnelser om och övningar för inre bål och bäckenbotten, bra och rätt styrka för min postgravida kropp. Jag var kanske rätt duktig idag ändå, men mest bara var jag – i glädjen under och välbefinnandet efter. Två gånger denna vecka – jag anar en vana. Och inte bara det, utan en del av mitt liv – av min vanliga rutin. Mammaledighet och mamma-baby-pass; I salute you!

Write A Comment