London, liksom. Det känns lite som “nästgårds” och inte direkt som någon särskilt stor resebokning. Jag menar inte att låta blasé, men närbelägna europeiska huvudstäder är vanligtvis något som kommer då och då på ett eller annat sätt. Så, att jag ikväll bokat flygbiljetter dit skulle i normalt fall inte känts som någon speciellt stor handling, men just nu så känns det som det. Det beror på en sak, eller rättare sagt en person – Meja.

Under hela hösten har jag mer eller mindre fått hålla mig hemma. Samtidigt har det i mina tankar inte alls funnits varken utrymme för eller sug efter resor, då allt kretsat kring bebis. För mig handlar det inte bara om bebisen som sådan, utan orostankar och annat – för är det något i livet man inte kan kontrollera så är det ett barns ankomst. Den där ovissheten kan, ärligt talat, skrämma mig.

Att så vara på andra sidan, med en fin liten Meja som just nu ligger här bredvid mig i släktvaggan och andas tungt, är därför så mycket mer än bara… andra sidan graviditeten och ankomst av ett liv. Det är ett nytt nuläge, det är lycka och kärleksrus och inte bara det utan även lättnad.

Så nu står vi här. Med en familj på fem och en liten bebis som just blivit bokad på sin första resa. Och inte vilken resa som helst, utann en som jag faktiskt drömt om ganska länge. Jag har pratat om Cornwall flera gånger, läs gärna under den här länken och i maj blir det av. Jag, Meja och Henke gör London och Cornwall i några dagar. Oh the joy!

Det må vara “bara London/England” men det är så mycket mer. Jag landar i en målbild – för när jag skrev det här tipset om Cornwall, England var jag långt före gravidvecka 12 (vilket ni läsare inte visste) och drömde om just det som verkar uppfyllas. Cornwall har varit en drömresa så länge. Och en annan för mig lite häftig känsla ligger i att Meja kommer att vara 6 månader och ungefär lika gammal som Stella under hennes premiärresa till just London i februari 2009 (läs mer här), tillika min premiärresa som mamma – en som jag gjorde själv dessutom.
Så, bokat och klart – tjoho! Jag ser fram emot stimmig storstad, sömniga samhällen, slottsboende, Stonehenge, engelsk landsbygd, dramatiska klippor, vandringar med bärsele, London-häng, shopping, charmiga restauranger och kvalitetshäng.
Nu ska jag spendera resten av denna lördagskväll på att surfa efter hotell. Tipsa gärna!

IMG_4405

Senast jag var i London var på en möhippa för snart 1,5 år sedan. Då satt jag bland annat i en lägenhet i Notting hill med den här utsikten, ihop med ett stort tjejgäng och åt chark och annat gott. Läs gärna mer under taggen “London“.

6 Comments

 1. Åh, så mysigt! Jag förstår dig helt, jag blir mycket gladare av en bokning till London än någon annan stad i norra Europa faktiskt. Dessutom är det ju extra lyxigt att resa, när man inte har gjort det på ett tag. Surfa lugnt!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   London ÄR ju superhärligt på alla sätt och vis! Det blir en bra kombination, känner jag.
   Och ja – resesuget när man fått ligga lite lågt ett tag… SÅ stort!
   Förresten så hittade jag av en händelse en massa bilder från Fiji igår. Jag ska bestämt skriva ett eget inlägg om det. Stay tuned!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, och om inte annat så måste man börja någonstans så att säga. 2016 års resplan börjar ta form… wwwiiiiee! 🙂

 2. Så kul, gillar London mer och mer för varje gång jag är där. Nu blev jag med sugen på att boka en resa dit, var två år sedan vi var där!

 3. Pingback: Reseinspo: Månadens reseinlägg; Januari 2016 | Livet från den ljusa sidan

Write A Comment