Jag nöjer mig med en årskrönika gällande mina resor, men däremot så är jag sugen på att göra en liten tillbakablick på året som gått, så jag gör det i intervjuform.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Såklart en hel massa. Spontant tänker jag på att föda barn utan bedövning, haha!

Genomdrev du någon stor förändring? Alltså, vad är ”stor”? Hm. Ja, på jobbet. Privat får väl åter den där bebisen ses som en stor förändring även om jag redan är mamma, Stella redan storasyster och Max redan har ett syskon. Familjens förändring är inte omvälvande men ändå det överlägset största jag kan tänka mig.

   Även instagram-följarna gillade bebisankomsten – gravid- och bebisbilder vann flest likes.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, många! Förvånansvärt många med tanke på vår ålder, haha!

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 28 november. När Meja kom till världen.

Vilka länder besökte du? Österrike, Danmark, Tyskland, Finland, Island, Grekland.
  

Bästa köpet? Våra fåtöljer att ha framför den öppna spisen. Jag älskar dem innerligt!

  

Gjorde någonting dig riktigt glad? Vad är det för fråga..? Såklart! Hur mycket som helst. Framförallt min familj och syskonkärlek som oftast vinner över gnabbet.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? En vinterresa till värmen.

Vad önskar du att du gjort mer? Lagat bra vardagsmat. 2016 får det bli matkasse konstant, utan uppehåll!

Vad önskar du att du gjort mindre? Varit arg på mina barn, som egentligen inte alls är särskilt jobbiga. Jag skyller det på graviditeten, som jag nu lagt bakom mig. Välkommen 2016 och välkommen åter glada, starka mamman!

 
För de är ju glada nästan jämt… Live från nyårsafton vid Hellasgården.

 
Favoritprogram på TV? Alltså TV… Nej. Möjligen apple-TV med serier i sånt fall, men jag är ärligt talat usel på det. Det har blivit mer serietittande detta år än tidigare, och jag gillar det inte. Skyller åter igen på graviditeten.

Bästa boken du läste i år? Yoga girl. Jag gillade verkligen den.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Nu pratar jag inte jobb här i bloggen så det låter jag bli att svara på, men största framgång med bloggen är att läsarantalet fortsätter att öka och att jag och Annika startat Att resa – podden som redan fått många lyssningar. Faktiskt så ligger vi nu både på topplista i vår gengre och som ”nytt och intressant” – hur coolt är inte det?!

  
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det får jag säga är oförändrat positivt- jag är glad och har all anledning att vara lycklig så det ser jag också till att tänka på och vara. Men generellt var 2015 lite ett mellanår, och jag var i perioder rätt trött.

Vad spenderade du mest pengar på? Mer på hemmet (inte minst marksten – phew!)  än resor. Inte en prioritering jag egentligen vill göra.

Vilken är din största insikt under 2015? Hur det förmodligen känns att bli utbränd. Undrens tid är inte förbi… Nästa år kanske jag ännu mer förstår att laktos och gluten kan vara jobbigt för vissa. 

Vad är du peppad för inför nästa år? Jag är faktiskt otroligt pepp på att fundera igenom bloggens mål och strategi och jobba för det lite mer nu när jag är ledig från jobbet. Men inte minst – fortsätta att podda och försöka få det att lyfta ordentligt. Det kommer bli både roligt och spännande med den fortsatta blogg- och poddresan. Ni hänger väl med?