Lördags-snapshots med teater och äppelförsäljning

Vi har haft en riktigt fin dag idag, jag och barnen. Efter cafélunch på Fridhemsplan begav vi oss till Teater Påfågeln vid St Eriksplan, för att där gå på teater. Det händer inte ofta – det brukar vara barnens faster och möjligen mormor som förser dem med den biten – men när vi nu fick chansen att gå på en pantomimteater ihop tog vi chansen. Den nya föreställningen som hade premiär idag heter ”Jag tycker om mig!”. Kolla in på hemsidan för att se när teatern går – eller för kommande uppsättningar generellt för den delen.

Barnen gillade verkligen föreställningen. De satt längst fram ihop med Towes Aramis och skrattade högt, och var rakt igenom positiva efteråt. ”Jätterolig!”, tyckte båda.

Forsättningen av dagen innefatte fika i Nacka forum och sedan fick vi tacobesök av Carro & kids. Mysigt!
Vi avslutade dock innan ”riktig” kväll – det är lite en del i att jag försöker ta det lite lugnt iallafall ett tag för att hitta tillbaka till riktiga energin, och då måste jag (när jag är själv hemma) ha barn i säng och ha landat i soffan vid 9-tiden känner jag.

Innan dess avslutade dock barnen kvällen med att mödosamt plocka äpplen och styra upp en kiosk på vägen. Idén var att sälja äpplen och ”ge pengarna till fattiga barn och barn från länder med krig!”. Vi gav rekommendation om att 1 kr/st var ett lagom pris för äpplen från en villaträdgård, men tydligen hade det höjts till 20 kr/st under kvällen och intäkterna landade på 87:- efter besök av snälla grannar (förmodar jag att det var – vi höll oss inomhus och drack kaffe, vi). Kan inte klaga på ambitionen dock, och pengarna swishades iväg till Radiohjälpen direkt efter att kiosken stängt för mörkrets intåg. Fina, fina barn alltså!