Ryan Air-comebacken, och ankomsten till Kreta

Det var verkligen länge sen vi flög Ryan air. Det är så långt ifrån den standard jag vill beblanda mig med i flygreseväg, utan att ens vara särskilt känslig. Jag tycker till exemplet att konceptet med att man betalar lite för det enklaste och lägger till utifrån tjänster är bra och rättvist. Men ändå, usch. Jag har nog inte flugit Ryan air på 10 år, men samtidigt är jag tacksam för åren innan det då jag som student nyttjade bolaget och direkt tack vare det lyckades se många för mig nya ställen i Europa.

Den här gången handlade valet om tajmingen i tid huvudsakligen och vi såg till att vara väl förberedda för att flyga med just Ryan air. Dvs läsa om allt det finstilta för att inte få onödiga och kostsamma överraskningar vid incheckningen. Med andra ord hade vi checkat in innan (ett måste), vägt och mätt väskor osv, och allt flöt riktigt bra faktiskt. Dessutom fick vi skjuts av min pappa till flygplatsen – överlägset. De huserar i vårt hus nämligen, vi ser till att fylla det när vi är borta. 

Tidig otta gav några positiva effekter; Max sov hela (!) vägen och vi kom fram i tid för att äta lunch i huset vi hyrt i utkanten av Rethymnon, och spendera hela eftermiddagen vid poolen. Bra så! Men nu har vi nog förmodligen rest med Ryan air för sista gången vågar jag nästan lova…