16/30 – Drömträning

Drömträning, så lyder dagens rubrik i #Uppochhoppaijuni. Så svårt!

Drömträning är ju den där man fylls av endorfiner och kanske finner sig i ett sammanhang där man känner sig lycklig utifrån och in, av just endorfinpåslag, av det man ser och tar in samtidigt och känslan tröttheten ger i kroppen. Det kan vara ett pass som det med stäm med härliga människor i lördags morse, ett utomhus-pass i härligt väder eller för all del ett där detsamma gör att man får känna att man lever och triggas av det eller ännu hellre – av en innebandyträning. Inga träningar är så bra som de i lagidrotter (med boll).
En innebandyträning där vi är alldeles lagom många för att kunna byta av när man behöver – ni vet, precis när hjärtat håller på att studsa ur bröstet. Där en målvakt i varje bur kämpar stenhårt mot de vinande skotten, där high-fivesen vida överträffar intensitet och antal som förekommer på allra bästa träningsdag och skratten ljuder mellan de höga flåsen och spontana svordomarna. Där man hittar varandra i laget och låter bollen löpa på band, där avsluten är hårda och precisa, där man pressas hårt in mot sarg eller står emot ett tjuvnyp. Där träningsglädjen är på topp och njutningen total – vare sig man vinner eller inte. Vem har koll? Ingen.

Fotograf: Anna Grahn (tack för lånet!)

Något annat jag värdesätter högt, inte minst numera, är upplevelsebaserad träning. Att känna den där träningsglädjen i en ny och spännande miljö. Snacka om att känna sig levande!

Jag är jättesugen på att åka på en riktig träningsresa, samtidigt som väldigt många träningsresor som arrangeras inte tilltalar mig alls och alltid hamnar längre ned i rese-prioriteringslistan. Jag har dock hittat min drömresa i kategorin. Jag har länge drömt om sommaralperna (eller höst-). Att få springa och vandra på hög höjd, göra solhälsningar mot en alptopp och träna musklerna trötta med utsikt över magiska bergsvidder. Det!

I samarbete med STS Alpresor gör Lofsan just en sådan resa en vecka i september, och det grämer mig att jag inte kan åka med (pga kommer då vara i vecka typ 32). Vi snackar blandad träning – vandring, löpning, styrka, body balance – och livsnjutning på topp med 5-rättersmiddagar, riktigt bra boende, spa och utflykter. Det är en drömresa med drömträning för mig!

Bild lånad från STS alpresor.