Islandspepp med lite förberedelser, och söndags-snapshots 

Hörrni, en ny vecka närmar sig och inte vilken vanlig vecka som helst utan det är dags för min Islands-resa. Tjoho! Jag har längtat länge… Som i flera år, vill säga. Kan man bli för peppad? Det är svårt att låta bli, när ett drömresmål närmar sig ökar förväntningarna rejält. Sen har jag förstås förståelse för att våra få dagar på Island innebär att vi bara kommer att få ett smakprov av landet, men ändå.

Att jag spenderade förmiddagen i solen med en guidebok har ni som följer mig på Instagram redan sett, men det jag gjort förutom det är att jag börjat plocka fram packningen. Min kompakta systemkamera Sony a5000 får följa med – den har visat sig knäppa riktigt fina bilder och även om jag ibland kan sakna att kunna titta ordentligt i ett litet kamerahål istället för på en stor skärm så har jag inte prioriterat att laga den trasiga systemkameran. Bilderna blir faktiskt lika bra, skulle jag säga.
Jag har även köpt ett par vandringsskor. Vi ska inte gå jättelångt men att ha ett par sköna och rejäla – men ändå luftiga – skor på fötterna känns betydligt vettigare än att sporta joggingskor. Att det är gore-tex är det bästa, för jag hoppas inte minst på närkontakt med ett gäng vattenfall. Salomon X Ultra 2 GTX föll valet på efter att jag provat ett 15-tal.

Denna söndag har annars, bortsett från barnens handbolls- respektive fotbollsträningar, mest kretsat kring trädgården. Denna ljuvliga oas som fortsätter att explodera i blommor. Och vars gräs växer som ogräs, nästan lika snabbt som ogräset själv. Det har blivit ett gäng steg i trädgården idag, så att säga.


Vår syrénhäck har nästan slagit ut och dofterna börjar sprida sig. Den är så enormt stor! Det som sticker upp ovanför är äppelträden som står i full blom, och det är så roligt att man denna årstid knappt ser huset från gatan. Vintertid är det synligt från flera kvarter bort.

 
En cyklingsklädd Stella. Lite sånt innehöll dagen också.

Lika svårt att se vårt hus är det från grannen och deras andra uteplats. Det huset är till salu just nu faktiskt, så om någon är sugen att bo vägg i vägg med oss så rekommenderar jag ett besök på Hemnet. När det nu är ett faktum att gulliga grannarna lämnar så håller vi tummarna hårt för en barnfamilj! Det ligger faktiskt 4 hus av lite olika typ (storlek, prisläge, skötselbehov) ute i Skogalund just nu. Ett fantastiskt område om ni frågar mig!

Ja, det har verkligen varit en härlig dag och den första med lite mer värme känns det som. Vi satt till och med ute och åt middag, första gången för i år men med det den första av förhoppningsvis riktigt många.

 Hoppas du haft en riktigt fin helg och är redo för en ny vecka! Själv har jag packat väskan och sätter mig på cykeln imorgon bitti. Heja heja!