Jag hade en halvtimme tillgodo idag mellan det att vi landade hemma efter en lång kontorsdag och tidpunkten för avgång mot middag. Men jag hade ju ett mål, och dagarna blir så stillasittande. Så jag svirade om till löparkläder och gav mig iväg innan jag hann ångra mig. Ett beslut som givetvis hade alla rätt – vacker inramning längs stadens kanal, frisk luft i lungorna, sol i ansikte och sinne och välbehövliga steg i benen. Springturism vinner alltid!
  springturism

Intressant att man valt att på ena sidan av kanalen lägga motorvägen. Bara i Tyskland? På 70-talet tänkte man att det var coolt, sade någon. Njäe… Det enda som var coolt var grafitti-målningarna som kantade underdelen av vägen.

  

Sa jag att  spring-sightseeing alltid vinner? Jo, jag sa nog det. En lugn halvtimme kan räcka, och jag hann med middagen utan problem.

Men med det – en lugn och tidig kväll. Härligt uteserveringshäng en varm kväll i all ära men att njuta frasiga lakan och ett tyst hotellrum kan ibland också locka under resor av denna typ. Ibland.