En summerad helg och mumsig söndagsmiddag

Två bilder från dagen får pryda detta inlägg om en riktigt härlig helg. Lördagen spenderades hemma, och vi njöt mest av att ha en härlig trädgård och att avståndet i tid mellan utomhus och inomhus numera är en halv sekund ungefär. Solen har värmt gott och njutningen är hög men ändå på uppåtgående. En kompisfamilj från Kajen var förbi för fika och lek och kvällen bjöd förstås på grillning.

Idag inledde jag dagen på SATS med en kompis medan Max hängde på miniSats och Stella var på handboll. Jag körde ett pass med kettlebells i fokus som Clara och Johanna komponerat. Jag har kört det en gång tidigare och att våga välja tyngre vikter i kettlebellsvingarna visade sig då ge totalt bra effekt i core, höft och rygg så idag vågade jag fläska på ännu mer och svinga med 32 för första gången. Det funkade toppen, och vad som blir den stora skillnaden är att man inte alls blandar in armarna mer än som det som håller i kettlebellen. Total fokus på höftexplosivitet med andra ord – grymt, och det är ju så de ska göras på riktigt, kettlebellsvingarna. Utöver det innehölll passet knäböj, enarmssvingar (20 kg), marklyft, utfall och axelpress och allt med kettlebells som tyngd. Ett riktigt härligt pass och det där med träningssällskap alltså – snacka om överlägset!

Dagen fortsatte som gårdagen med en solig trädgård och både kaffe, glass, tidningar och en liten tupplur i en solstol. Max gjorde debut på fotbollsträning och Stella gick på idrottshalls-kalas för klasskompisar och när familj F sedan ringde och föreslog att de skulle komma förbi och att vi skulle käka något ihop så var vi inte sena att instämma i den eminenta idén. Det fick bli kycklinglårfilé på grillen och en matig sallad med ugnsrostad potatis och rödbetor. I botten spenat och ruccola, och så färsk timjan, getost, honung och valnötter. Så gott!
Det känns som att hus ger mer spontanbesök och det är en stor uppsida av att bo såhär. Förutom allt annat den här årstiden, alltså.

Nu blir det en tidig kväll tänker jag mig (få se om jag får till det i realiteten) för det blir inte uppstigning i ottan utan snarare mitt i natten för att åka mot Arlanda och vidare till Tyskland.