För några dagar sedan recenserade jag en guidebok från Karavan förlag, och jag tycker verkligen att det var en kvalitativ guidebok. Nu har du chansen att vinna en valfri guide från samma ställe. Det finns många inspirerande titlar tillika resmål att välja på (se länken ovan).

Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att kommentera med vilken guidebok du helst vill vinna, och varför du vill vinna just den. När var du där, när ska du dit eller varför drömmer du om det stället?
Sista tävlingsdag är söndag 22/3 kl 22.00.

Vill du läsa lite om några av mina resor till ställena som det finns guideböcker om så finns lite länkar här:
Florida
New York
London
Toscana
Barcelona
Nice
San Fransisco (eller snarare inspiration om Highway 1)
Berlin
Kapstaden och Peking står däremot kvar på min lista för framtida resmål medans jag har turistat i Umbrien, Prag, Rom och Paris innan jag blev bloggare.

Lycka till!

_____________________________________________________________________________
Blogg100 – 17/100

47 Comments

 1. Igår bokade vi flygbiljetter till Florida över nyår. 🙂 Tre veckor blir vi borta med barnen. Så klart vill jag vinna boken om Florida så att vi kan få lite tips på hur vi gör resan oförglömlig!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det låter helt fantastiskt! Vi var där med våra två barn i november (Miami + Key West) och älskade det. Du vann inte men om du vill får du min oanvända guide så same-same. Se mitt nyaste inlägg – maila mig!

   Ha en härlig resa!

 2. Anna Stornils Reply

  London. Skulle ge den till mamma och pappa som så gärna vill åka dit. (De har aldrig vart utomlands)

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Hoppas de får en riktig härlig London-resa!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 3. Stina Polvi Reply

  Ah…den om London ! Jag var där och blev i staden kär <3
  Irrade virrigt runt, tittade på massa strunt 🙂
  Sen skulle jag plötsligt hem, utan att hinna se allt jag vill ?!
  Denna skulle nästa gång definitivt hjälpa till <3

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ha en riktigt härlig resa!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 4. Camilla Sandmark Reply

  Mitt Prag! Vet inte varför men det är något med Prag som lockar och pockar så förskräckligt mycket. Så fort jag hör ordet weekendresa så är det Prag som visualiseras framför mig så nu ska jag ta tag i saken och planera en resa dit under året och se om staden motsvarar mina drömmar. Vill såklart vara förberedd så att jag inte missar några guldkorn så Pragguiden skulle vara väldigt välkommen!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Prag är superhärligt!! Hoppas du kommer iväg!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 5. Anneli Svanberg Reply

  I sommar ska jag för första gången ta med mig min 12-åriga son till London. Eftersom min son är en bokslukare är jag övertygad om att han själv letar upp platser han vill se om jag sätter ”Mitt London” i hans händer. Perfekt att den är på svenska och att den även verkar innehålla smultronställen som inte alla andra turister besöker.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Grattis Anneli – du har vunnit! Se mitt nyaste inlägg!

 6. San Francisco
  Det är en dröm att få åka dit och kanske blir det inte mer än en dröm, men även drömmar måste också få näring. Då och då blir drömmar verklighet.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det blir de ju faktiskt. Hoppas du kommer iväg till SF någon gång!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 7. Åsa Lindell Reply

  Den 9 maj åker jag på min första dotter-mamma-kompis *2 resa
  Filippa 13 år och jag ska till London tillsammans med min kompis o hennes 13 åring. Vi lämnar 9 barn o två män hemma (jag 3 barn o hon 6 barm;-).
  Fyra dagar ska spenderas i London och det var 20 år sedan jag var där sist så skulle reseguide hjälposs att göra denna resa extra minneavärt. Vi som inte är så bra på att planera o förbereda.

 8. Åsa Lindell Reply

  Den 9 maj åker jag på min första dotter-mamma-kompis *2 resa
  Filippa 13 år och jag ska till London tillsammans med min kompis o hennes 13 åring. Vi lämnar 9 barn o två män hemma (jag 3 barn o hon 6 barn;-).
  Fyra dagar ska spenderas i London och det var 20 år sedan jag var där sist så en reseguide skulle hjälp oss att göra denna resa extra minneavärt. Vi som inte är så bra på att planera o förbereda.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Grattis Åsa! Du har vunnit! Se mitt senaste inlägg och maila mig din adress.

 9. Jag skulle verkligen vilja vinna “Mitt Paris”! Jag har varit i Paris tidigare men då var jag bara 9 år så jag kommer tyvärr inte ihåg så mycket därifrån men jag har alltid älskat och varit fascinerad av staden och jag vill gärna åka tillbaka dit så snart jag kan!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Paris är ju bara såååå ljuvligt, och kan återupplevas gång på gång!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 10. Christina Reply

  Åh, självklart Kapstaden! Satt och drömde/planerade nästa års resa och fastnade vid just Kapstaden. En biltur längs Garden Route, valar och vithajar och så en hel del tänkvärd historia och så safari förstås. Flygbiljetterna såg också hyfsat “billiga” ut så så får det nog bli tror jag. Man och tre barn (varav två tonåringar) kommer få följa med på resan så jag skulle definitivt behöva lite tips “off-the-vanlig-reseguide”.

 11. Carola Erdestål Reply

  Hejsan !

  Vill vinna boken om London. Har varit där 2 ggr men det är många år sedan nu. Nu ska jag åka dit med mina två döttrar på påsklovet. Tycker London är en stad som inte lämnar någon otillfredställd. Finns så mycket att göra och se och uppleva . Skulle nu vilja få lite tips och inspiration eftersom det blir jag som blir reseledaren till min döttrar. Vänligen Carola

 12. Nice! Jag har precis bokat biljetter för att åka dit i Maj. Ska då även till Monaco och Cannes för Formel 1, och försöka se kändisar under filmfestivalen!

 13. Hejsan.

  Jag och sambon ska åka till Barcelona i september, så jag hade såklart blivit överlycklig att få vinna en reseguide om just denna stad 🙂

  Vänliga hälsningar & trevlig helg!

  “Mickan”

 14. Vill vinna helst boken Ett annat New York. Har aldrig varit dit,men drömmer om att resa dit. Och då gärna se icke typiska turistmål.

 15. Carina Gerdin Reply

  New York <3 Jag har aldrig varit där men drömt om NY i såååå många år. En av mina söner har varit där & vi har börjat spåna på en mamma-son resa som helst ska ske i år, framåt sensommaren/början av hösten 🙂

 16. Svärfar har bjudit med oss till Barcelona i Maj, vill läsa på så mycket jag kan så jag kan göra resan så bra och minnesvärd som möjligt.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Bra plan att hjälpa till att styra upp svärfars resa. Barcelona är underbart, ha en härlig resa!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 17. Jag har alltid haft en längtan efter att åka till Italien och uppleva matkultur, historia och besöka vingårdar. I år ska den drömmen bli sann, i slutet av april bär det av till Rom. Och jag har egentligen ingen koll alls på staden, mer än att jag alltid velat åka dit. Vore toppen med en guide!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Oj vad härligt – mat och historia finns det gott om där. Ha en ljuvlig resa!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 18. Arja Karlsson Reply

  Skulle gärna vilja ha en reseguide till London. Velat resa dit tidigare många gånger, men legat i sjuksängen i tio år. Min man o son kommer noga att gå igenom boken och sevärdheterna i denna historiska huvudstad. Fru Fortuna, slå ett slag med ditt trollspö!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Hoppas ni kommer iväg till London, det är verkligen en perfekt stad för en weekendresa.

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 19. Annika Nilsson Reply

  London!
  Har aldrig varit i London! Det närmaste jag kommit är att jag bytt flyg på Heathrow och då fick se London från ovan när vi flög över stan i fantastiskt väder! Det gav mersmak! Jag vill dit! Innan det blir verklighet så drömmer jag gärna mig bort i Mitt London-boken!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Då förstår jag att du drömmer lite extra om mysiga London. Nästa gång hoppas jag du får landa ordentligt där.

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 20. Titti skarp Reply

  hej
  Berlin är jag nyfiken på min man har varit där många gånger
  så själv är jag nyfiken och vill veta mer om Berlin
  hoppas på tur
  Titti

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Jag tycker verkligen att Berlin är superhäftigt, med sin blandning av öst och väst och nytt och gammalt, och härliga restaurangliv.

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 21. IngaLill Nyman Reply

  Barcelona, denna fantastiska, roliga solmetropol är 4-ever mitt drömresmål!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Håller med – Barcelona är verkligen en stad som har allt, dit återvänder jag gång på gång.

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 22. Elisabeth Nilsson Reply

  En bok om New York. Jag har varit i New York, tiden går men mina minnen består 🙂
  Jag var där för ganska precis 8 år sedan och skulle otroligt gärna vilja åka dit igen, det finns mycket att upptäcka och jag skulle vilja se annat av New York, än de vanliga turistområden som finns.Upptäcka museer som man inte trodde fanns, kitschiga butiker och restauranger. Just restauranger kan vara svårt att hitta till.
  Hoppas på att få lite guidning 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   NY är min favoritstad alla kategorier och visst finns där mycket bortom turiststråken. Ha en härlig resa!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 23. Jessica Hellström Reply

  I maj åker hela familjen till Paris, vore toppen med en reseguide i fickan, med massor av tips, upplevelser och nyttigheter 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ha en härlig Paris-resa, hoppas hela familjen kommer att gilla staden lika mycket!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 24. Mitt Berlin, vill dit med min pojkvän för nattscenens technomusik men även för att det blir kul att testa grundskoletyskan!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, nattlivet går inte av för hackor där… det är verkligen en cool stad!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 25. Anna M Rautila Reply

  Berlin!

  Jag och syster ska få lämna vardagens bestyr,
  byta ut det mot Berlin och ett historiskt äventyr!
  Det blir bara jag och hon på tu man hand,
  i detta spännande, främmande land!
  Med Karavan-förlag blir förutsättningarna bäst,
  för att vi av semestern ska få ut som mest!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Fin dikt, och vad mysigt med en syster-weekend! Ha en härlig resa!

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 26. Eva Kärlin Reply

  En guide om New York eller London vore toppen att få.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tyvärr vann du inte denna gång, men håll utkik för nya tävlingar som dyker upp inom kort.

 27. Pingback: Vinnare: Valfri reseguide från Karavan förlag | Lisa & livet från den ljusa sidan

 28. Anna Mårtensson Reply

  Jag och mannen funderar på en underbar barnfri weekend till Berlin i vår så den hade passat perfekt för att ge oss lite tips 😉

Write A Comment